Arne Brimi gir ekspertråd om å koke kraft og om steking av rypebryst:

Slik serverer du gjestene dine et perfekt stekt rypebryst

Arne Brimi lærer deg å utnytte alt på den eksklusive fuglen.

RYPEBRYST: Et rypebryst skal stekes forsiktig i godt smør og kjøttet skal ha god spenst når det er ferdigstekt. Foto: METTE MØLLER
RYPEBRYST: Et rypebryst skal stekes forsiktig i godt smør og kjøttet skal ha god spenst når det er ferdigstekt. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er høst, jaktsesong og tid for å nyte naturens delikatesser. På Vianvang serverer Arne Brimi alle typer vilt, og kan alle triksene for å få best smak i det, men den store favoritten hans er rype. Han tar seg alltid tid til å gå på rypejakt om høsten, og vel hjemme fra jakt setter han sin ære i å utnytte alt av den eksklusive råvaren.

- Når du først er så heldig å få tak i ei hel rype, er det viktig å lære seg å utnytte alt på fuglen.

Skroget kan du hakke opp og koke kraft på.

- Ikke kok for lenge

Aller best blir krafta hvis du først freser beinbitene i smør sammen med løk, gulrot og sellerirot, heller på vann så det dekker og lar det hele småkoke i maks 25 minutter.

- Pass på at krafta ikke koker for lenge, da kraft fra villfugl har lett for å bli besk, sier Brimi.

Den gode rypekrafta bruker han til saus eller buljong, eller som base i en av sine spesialiteter – ei kremet og smaksrik rypesuppe.

Den serverer han ofte til gjestene sine på Vianvang, og da gjerne med bare et glass kaldt fjellvann ved siden av.

Dette fordi at smakene av natur og fjell skal få komme tydelig fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer