Mattilsynet fant store mangler:

Slo til mot skrekk-gård: - Kjøttet kan ha havnet i butikken

Inspektørene observerte hvordan løse griser hadde tilgang til «kadaverhaugen» med døde griser og kuer.

KADAVERHAUG: Mattilsynet fant en diger kadaverhaug som grisene hadde tilgang til da de inspiserte gården. Video: Mattilsynet Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På en stor gård i Innlandet har Mattilsynet funnet kadavre etter kyr og griser som har blitt skutt i hjel. Det graverende er at dyreskrottene lå åpent ute og at grisene på gården hadde fri tilgang til de døde dyrene.

Mattilsynets inspektører mener det er tydelig at grisene har spist av kadavrene. Det var Nationen som først omtalte saken.

I videoen (se over) ser du hvilke forhold som ble avdekket.

Det er flere hundre dyr på den aktuelle gården. Den omfattende rapporten, som Dagbladet har fått tilgang til, påpeker at bonden har dårlig kontroll over besetningene og flere kritikkverdige dyrevernsforhold.

Bonden sier selv at dyrene ble avliva på grunn av diaré.

Mattilsynet har foretatt jevnlige besøk fra oktober 2018 og fram til nå. Hver gang har de observert griser som fritt går rundt på gården:

«De hadde tilgang til kadaver, både storfe og gris som lå utildekt», skriver inspektørene i rapporten. De har «observert gris som har vært og rotet rundt i kadaverhaugen (...) Kadavrene var tydelig spist på».

På et besøk i januar noterte inspektørene at det «lå mange nye dyr» i kadaverhaugen. Det ene kadaveret kjente de igjen som ei avmagret ku de observerte ved et besøk tidlig i desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer