- Jeg ville at osten skulle gjenspeile naturen, sier Gøran Rasmussen Åland meieribestyrer ved Aalan Gard i Lofoten.
Osten hans «Capra» ble kåret til «Årets produkt» av Norsk Gardsost under Matstreif-festivalen som samler matprodusenter fra hele landet i hovedstaden denne helga.
Norske oster har den siste tiden utviklet seg til å bli noe mer enn bare gulost.
Gjenspeile Lofoten
Juryen forsto tydeligvis Ålands misjon: «...morsomt at denne osten smaker som å sitte på en fjelltopp, spise blåbær, drikke bekkevann og dra inn den gode fjellufta.»
Åland forteller at han på gården har geiter som beiter fritt i Lofoten-landskapet, og at dette er en av hemmelighetene bak ostens gode smak.
- Det er et produkt som smaker reint og det er morsomt at juryen kunne kjenne det samme, sier Åland om osten som er en halvfast hvit geitost, modna i sju måneder.
Åland selger mye av vinner-osten til lokalbefolkning, hoteller i området og til turistimagneten Hurtigruta.
- Osten har et nordnorsk særpreg utseendemessig – uflidd, som en ekte nordlending, sier den glade vinneren.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger