GODTERITESTING: - En fin dag på jobben, synes Dagbladets smakspanel, Eline Sofie Sunde og Filip August Bendi fra Hotel Bristol.
GODTERITESTING: - En fin dag på jobben, synes Dagbladets smakspanel, Eline Sofie Sunde og Filip August Bendi fra Hotel Bristol.Vis mer

Smakstest av høstens nye godteri: To imponerer med terningkast seks

Har du fått med deg nyhetene i godterihylla? Vi lot to smakssikre kokker finne sine favoritter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg elsker lakris, forteller Filip August Bendi, og kaster et langt blikk etter lakrisgodteriet på fatet foran seg.

På fatet ligger alt fra surt, salt og søtt smågodt, til sunt utseende godteri i miljøvennlig emballasje, og store sjokoladeplater laget med ny vri.

Filip avslører at lidenskapen til de svarte, salte godsakene er så langt fremskreden at han i perioder og opp mot kokkekonkurranser kan gå helt bananas:

- Da går det gjerne både en og to porsjoner med Hockeypulver når blodsukkeret daler. Hockeypulver er min absolutte favoritt, fastslår den erfarne kokken, som nå jobber som kreativ utvikler på Hotel Bristol i Oslo.

SMAKSPANELET

Filip August Bendi (30) har nettopp startet i jobben som kreativ utvikler på Hotel Bristol i Oslo. Bendi gikk i lære hos Kjartan Skjelde på Tango Bar og Kjøkken i Stavanger, før han tok spranget ut i verden og jobbet side om side med stjernekokker som René Redzepi på Noma i København, Mathias Dahlgren på Matsalen i Stockholm og Daniel Boulud på Restaurant Daniel i New York City.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn