Smakstest: Nye Coca-Cola imponerer

Coca-Cola har justert smaken på brusen uten sukker. Her er ekspertens dom.

NYHET: Coca-Cola uten sukker har fått nytt design - og ny smak. Vi har testet den sammen med Astrid Wessel. Reporter / fotograf: Elisabeth Dalseg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det klart at Coca-Cola justerer på oppskriften på Coca-Cola uten sukker (tidligere zero). Nye Coca-Cola uten sukker skal fri til både dem som drikker colabrus både med og uten sukker. Kan den måle seg? Vi har testet.

Vi har fått hjelp til å vurdere den nye colaen av Astrid Wessel, assisterende restaurantsjef og vinansvarlig på Fyr Restaurant i Oslo. Hun drikker stort sett Coca-Cola uten sukker, men synes det aller beste er vanlig Coca-Cola - om hun får den på glassflaske.

Hun fikk smake på både ny og gammel Coca-Cola uten sukker, samt markedsleder i lettbrus-segmentet, Pepsi Max. Smakingen ble gjennomført som en blindtest, og over kan du se de umiddelbare reaksjonene hennes.

- Ikke akkurat «ny» smak

Overordnet synes Wessel Coca-Cola har lyktes med nyvinningen.

- Du skal være godt trent for å kjenne forskjell på disse, om du ikke er av dem som drikker mye Coca-Cola uten sukker. Disse er veldig like på smak!

Såpass like at hun ikke gjettet riktig på hvilken som var gammel og hvilken som var den nye.

Den gamle varianten er hakket friskere, mens den nye er rundere på smak, den har noe lenger smak - og den er ørlite søtere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer