Smakstest: Nye Coca-Cola imponerer

Coca-Cola har justert smaken på brusen uten sukker. Her er ekspertens dom.

NYHET: Coca-Cola uten sukker har fått nytt design - og ny smak. Vi har testet den sammen med Astrid Wessel. Reporter / fotograf: Elisabeth Dalseg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det klart at Coca-Cola justerer på oppskriften på Coca-Cola uten sukker (tidligere zero). Nye Coca-Cola uten sukker skal fri til både dem som drikker colabrus både med og uten sukker. Kan den måle seg? Vi har testet.

Vi har fått hjelp til å vurdere den nye colaen av Astrid Wessel, assisterende restaurantsjef og vinansvarlig på Fyr Restaurant i Oslo. Hun drikker stort sett Coca-Cola uten sukker, men synes det aller beste er vanlig Coca-Cola - om hun får den på glassflaske.

EKSPERTEN: Astrid Wessel har vurdert den nye colaen for Dagbladet.
EKSPERTEN: Astrid Wessel har vurdert den nye colaen for Dagbladet. Vis mer

Hun fikk smake på både ny og gammel Coca-Cola uten sukker, samt markedsleder i lettbrus-segmentet, Pepsi Max. Smakingen ble gjennomført som en blindtest, og over kan du se de umiddelbare reaksjonene hennes.

- Ikke akkurat «ny» smak

Overordnet synes Wessel Coca-Cola har lyktes med nyvinningen.

- Du skal være godt trent for å kjenne forskjell på disse, om du ikke er av dem som drikker mye Coca-Cola uten sukker. Disse er veldig like på smak!

Såpass like at hun ikke gjettet riktig på hvilken som var gammel og hvilken som var den nye.

Den gamle varianten er hakket friskere, mens den nye er rundere på smak, den har noe lenger smak - og den er ørlite søtere.

Når det er sagt, forskjellene er minimale.

- Å si at dette er en ny smak, er å ta litt hardt i. Dette er mer en justering.

- Er det en grei erstatning?

- Ja, absolutt, det synes jeg.

Under kan du se Wessels dom. Hun presiserer at dette er hennes preferanser. Hun er ikke så glad i alt for søt brus. De som liker det så søtt som mulig vil nok fortsatt foretrekke Pepsi Max.

Vurderingene er for øvrig helt i tråd med da vi testet sju sukkerfrie cola-brus et par år tilbake.

PÅ TESTBENKEN: Pepsi Max, gammel Coca-Cola uten sukker, ny Coca-Cola uten sukker.
PÅ TESTBENKEN: Pepsi Max, gammel Coca-Cola uten sukker, ny Coca-Cola uten sukker. Vis mer

Pepsi Max

Denne har fine bobler og klassisk colasmak, og smaker skikkelig søtt - den klart søteste av de tre. Dette er også den brusen der smaken av søtningsmiddel er mest framtredende, både i duft og smak.

«Gammel» Coca-Cola uten sukker

Denne er frisk og fin på smak, den friskeste av de tre. Den har en friskere sødme, mot sitron - uten at det overdøver den gode karamellsmaken.

Boblene er fine, og den har en god munnfølelse.

«Ny» Coca-Cola uten sukker

Det er lite som skiller denne fra den andre Coca-Cola-brusen, men den skiller seg ut på noen små detaljer. Den har litt mer lengde på smak, smaken sitter lenger i munnen, og der den andre har en friskhet som heller mot sitron, er det rundere her, nesten mer som appelsin - uten at det smaker av det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer