Sett 2,5 millioner ganger på ett døgn

Snusbåndet tar av på nettet: - Ville gjøre noe helt nytt

Ville du ha brukt dette hjelpemiddelet for å slutte å snuse?

sNUSBÅND: sNUSBÅNDET SKAL HJELPE DEG MED Å SLUTTE MED SNUS. Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Snusbåndet kan hjelpe deg som slutter å snuse, mener Helsedirektoratet i sin reklamesnutt øverst i saken. Den trange passformen - strikken - skal gjøre det umulig å få inn en snus. Reklamen, med over en million visninger, sier også at «det attraktive designet gjør at snusbåndet kan brukes hjemme».

For første gang er det flere som snuser daglig enn det er dagligrøykere i Norge. Yngre menn snuser mest, mens eldre menn røyker mest, ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå. Nesten tre av ti menn under 34 år snuser daglig, mens det er om lag en av ti kvinner i samme aldersgruppe som snuser.

- Videosnutten er en del av kampanjen «Stopptober», en 28-dagers masseoppfordring fra Helsedirektoratet om å slutte med røyk og snus, sier divisjonsdirektør Linda Granlund til Dagbladet.

Granlund ler litt på andre siden av telefonen.

- Vi ville tenke litt utenfor boksen, og kom opp med morsomme ideer til hva som kunne fungert som en morsom kampanje. Helsedirektoratet blir ofte beskyldt for å komme med pekefingre om hva som er rett og galt, og nettopp derfor ville vi gjøre noe helt nytt som bare var morsomt, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer