Vegetariske og veganske alternativer til kjøtt var en av de store trendene vi så i september da i underkant av to tusen nye dagligvarer ble sluppet i butikkene.
Og nordmenn vil ha grønne alternativ til kjøtt, viser ferske tall fra Meny.
En av Norgesgruppens store høstlanseringer er veganske alternativer til kjøtt fra den svenske produsenten Oumph!.
Oumph har en serie kjøtterstatninger basert på soya-protein som er strukket og brettet - under trykk - til det får en konsistens og tyggemotstand som kan sammenlignes med for eksempel kylling.
Solgte bedre enn Grandiosa
Så langt har satsingen vært en ubetinget suksess.
- Den første uken etter lanseringen solgte vi fire ganger så mye Oumph! som Grandiosa i Meny-butikken på Ringnes Park, sier Vegard Kjuus, administerende direktør i Meny, til Dagbladet.
Nå bruker de nettoppp Ringnes Park som spysdspiss for sin nye vegetarsatsning.
I tillegg til at Grünerløkka-hipstere skal ha et av Norges største utvalg i frosne og tørre vegetarprodukter, blir det også ferske vegetaralternativer.
Vegetarisk ferskvare
Fra før har Meny-butikker tre-fire ulike ferskvaredisker; kjøtt, fisk, ost - og en deli-seksjon. Nå er det grønt, eller kjøttfritt, som gjelder.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger