Anmeldelse av Topphem

Solid femmer til billig gourmetsted: - Tipp toppers

Bokbackas rimeligere lillesøster har alt som skal til for å bli en ny Frogner-favoritt.

FEM I ALT: Anmelderne gir fem til miljø, mat og service restaurant Topphem på Frogner. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FEM I ALT: Anmelderne gir fem til miljø, mat og service restaurant Topphem på Frogner. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høsten, altså! Plaskregn over Solli plass. For en trivelig årstid, sa Robinson og fortsatte:

- I hvert fall når den kan betraktes gjennom store, buede vinduer mens man selv sitter lunt med en skinnfell over stolryggen og blir vartet opp med et andeegg fra Holte gård, posjert til perfeksjon på 63 grader.

- Sammen med dette surdeigsbrødet, istemte Fredag. - Servert på en seng av korn… Med smør iblandet syndige mengder kyllingfett.

Den intime topprestauranten Bokbacka på Frogner, som egner seg for en helaften, har fått en lillesøster: Den romsligere, brasserieaktige Topphem, med sin sympatisk prisede à la carte meny. Topphem er opprinnelig navnet på nabogården til bondegården Bokbacka i Skåne i Sverige hvor kjøkkensjef Simon Weinberg har vokst opp med fem søsken i en nær selvhjulpen husholdning. Fellesnevneren for de to restaurantene er råvarer fra små, rustikke leveran­dører, og store, rause nynordiske smaker.

Mens Fredag gikk for full femretters, såkalt «skrovmål» som det heter på skånsk, valgte Robinson fire andre fristelser fra menyen. Samtlige med eksakt geografisk opprin­nelse. På Topphem holder det ikke å vite at det tørkede andehjertet som kokken har raspet over kantarellene dine kommer fra Østmarka. Nei, denne anda svømte faktisk på Nøklevann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer