Kokke-VM i Lyon arrangert for 30.gang:

Sølv til Norge i kokke-VM

Sterk nordisk innsats. 24 land kjempet om seieren. 

JUBEL: Det norske laget har tusenvis av treningstimer bak seg. Mye av tiden har de jobbet med støy i bakgrunnen, for å forberede seg på lydnivået i hallen under konkurransen. Også i år møtte nordmenn mannsterke opp for å heie fram Norges team. De heiet ikke forgjevet. Norge kapret sølvet. Foto: FREDRIK RINGE
JUBEL: Det norske laget har tusenvis av treningstimer bak seg. Mye av tiden har de jobbet med støy i bakgrunnen, for å forberede seg på lydnivået i hallen under konkurransen. Også i år møtte nordmenn mannsterke opp for å heie fram Norges team. De heiet ikke forgjevet. Norge kapret sølvet. Foto: FREDRIK RINGE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sølvet gikk til Norge, mens Island sikret seg bronseplassen i kokke-VM. Gullet gikk i år til USA.

Bocuse d’Or regnes som verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

- Jeg unner alle å vinne denne konkurransen, sa Christopher Davidsen til Dagbladet noen timer før vinneren ble kåret. Han er imponert over nivået.

Sølvet er også kjærkomment. En plass på pallen har vært hovedmålet. Å slå både danskene og svenskene, kjent for sitt høye gastronomiske nivå, er en bragd. USA var på forhånd en fryktet motstander, noe som altså holdt stikk.

«Professor» Davidsen

Siden han vant den nasjonale finalen for to år siden og fikk sølv i europamesterskapet i fjor har læringskurven vært bratt.

- Jeg føler at jeg har fått en ny utdannelse.Jeg føler meg som en professor. Så mye har jeg lært. Kanskje jeg skulle begynne å kalle meg professor Davidsen, fleiper han på telefon fra Lyon.

Alt gikk på skinner

Det norske laget kunne ikke gjort det bedre, mener laget selv.

- Vi gjorde ingen feil. Vi klarte å bygge fire hummerhaler sammen til en lang hale, noe som er teknisk krevende. Alle smakene satt som de skulle, og selve menyen kunne ikke vært annerledes. Jeg ville ikke byttet ut noen av ingrediensene, sier Davidsen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer