Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Anmeldelse av restaurant Lorry:

Sorry, Lorry: - Den norske sommeren er for kort til å kastes bort på lang ventetid og unødvendig slurv

- Jeg er ikke sint. Jeg er bare veldig, veldig skuffet.

IKKE GODT NOK: - Lorry er nødt til å heve både maten og servicen betraktelig, mener Robinson & Fredag. Foto: Nina Hansen
IKKE GODT NOK: - Lorry er nødt til å heve både maten og servicen betraktelig, mener Robinson & Fredag. Foto: Nina Hansen Vis mer

En doven gråspurv tok til vingene og fløy av sted. En sykkel med knusktørt kjede knirket forbi i sakte fart. Lyden av metall mot metall skrek fra hjulene på 11-trikken, som svingte oppover i Bogstadveien. Et vissent blad falt lydløst til ro på bordet.

image: Sorry, Lorry: - Den norske sommeren er for kort til å kastes bort på lang ventetid og unødvendig slurv

Det var sommer på uteserveringen på Lorry, og tiden sto stille.

- Dette må være en slags rekord, sukket Robinson oppgitt.

Det hadde gått 34 minutter siden de ble vist til et ledig bord. Og fortsatt, til tross for iherdige forsøk, hadde Robinson og Fredag ikke engang fått muligheten til å bestille noe å drikke.

- Det er greit det er en travel dag, og de er alvorlig underbemanna, men jeg tror aldri jeg har ventet så lenge på å få bestille, sa Fredag.

Lorry hører til et av de mer myteomspunne spisestedene i Norge. Her har samfunnstopper og kjendiser fra politikk, kultur og næringsliv flokket seg i årtier, både for middager og fuktige nachspiel. Selv om det først og fremst er julebordsesongen de fleste forbinder med Lorry, har de også en sommermeny som på papiret ser fristende ut. Gazpacho, blåskjell, reker, fjellørret, ramset Robinson opp. Trygt, men klassisk.

KLASSIKER: Reker på Lorrys rødrutete duk en varm sommerdag. Foto: Nina Hansen
KLASSIKER: Reker på Lorrys rødrutete duk en varm sommerdag. Foto: Nina Hansen Vis mer

- En overpriset komedie

Da servitøren endelig dukket opp, med en beklagelse for ventetida, ble det fart i sakene. Først kom ei flaske Sancerre fra Domaine des Buissones. Den ville vært et godt valg om den bare hadde fått tid til en tur innom kjøla. Selv om den ble satt i en kjøler ved bordet, var vinen fortsatt lunken, på grensen til varm, da forrettene kom på bordet et øyeblikk seinere.

Både Robinson og Fredag hadde latt seg friste av tyske, hvite asparges med lufttørket skinke og hollandés. Men dessverre var aspargesen tam i smaken, skinka smakte som den ferdigoppskårne varianten du får på butikken, og på Robinsons tallerken hadde hollandésen skilt seg.

- Dette begynner å nærme seg komedie, sa Robinson.

- En overpriset komedie, tilføyde Fredag.

Og morsommere skulle det bli. Til hovedrett valgte Fredag den største sommerklassikeren på menyen: Stekt makrell med rømmedressing og agurksalat. I utgangspunktet en rett som i all sin enkelhet er vanskelig å feile med. Det feite makrellkjøttet tåler røff behandling, og i kombinasjon med litt syrlig tilbehør er det en sikker vinner.

FISH AND CHIPS: Nok en klassiker på Lorrys. Foto: Nina Hansen
FISH AND CHIPS: Nok en klassiker på Lorrys. Foto: Nina Hansen Vis mer

Det ble likevel en skuffelse.

- Agurksalaten er frisk og god, men den tynne makrellfileten har fått ligge for lenge i panna. Det er på grensen til tørt, sa Fredag.

Robinson hadde, til tross for den stekende sommer-varmen, latt seg friste av et skikkelig stykke kjøtt: Urte-marinert lammefilet med pastinakk-krem, saltbakte rød-beter, nykål og rødvinssjy. Og valget falt heldigere ut enn makker Fredags makrell.

- Kremen er fløyelsmyk og rødvinssjyen akkurat så kraftig som den bør være. Kjøttet smaker også godt, men også her har de latt det steke for lenge, sa Robinson og tok en slurk vin, en helt grei Côte du Rhône fra en lav prisklasse.

Lang ventetid og slurv

Både Robinson og Fredags desserter var forglemmelige. Sjokolademousse-kake med mørk og hvit sjokolade smakte lite annet enn søtt, og skrek etter et friskt eller sprøtt element. Fredag fikk et raust stykke amerikansk eplekake med krem og vaniljeis, men verken kaka eller isen gjorde inntrykk.

SOMMER-LORRY: Slik ser restaurantens lunsjmeny ut om sommeren. Foto: Nina Hansen
SOMMER-LORRY: Slik ser restaurantens lunsjmeny ut om sommeren. Foto: Nina Hansen Vis mer

Lorry er trolig et av de stedene i Oslo som i kraft av en slags mytisk tiltrekningskraft og årelang legendestatus, ikke trenger å frykte at gjestene holder seg unna. Robinson og Fredag kommer nok også tilbake, i alle fall i de mørke førjulsdagene når en vellykket kveld gjerne både starter og slutter nettopp her. Men den norske sommeren er for kort til å kastes bort på lang ventetid og unødvendig slurv fra kjøkkenet. Det er dessuten et vell av andre spennende uteserveringer å velge mellom i hovedstaden.

- Jeg er ikke sint, sa Fredag. - Jeg er bare veldig, veldig skuffet.

Robinson nikket og oppsummerte:

- Skal Lorry unngå å bli anklaget for bondefangeri til neste år, er de nødt til å heve både maten og servicen. Betraktelig.