Mat på studentbudsjett:

Spiser for 300 kroner uka:
- Fem tips

Studentmat-instagrammer Karen Elene Thorsen spiser for 300 kroner i uka - selv om hun ikke lenger må. For nå er hun verken fattig eller student.

BUDSJETTBLOGGER: Til tross for at Karen Elene Thorsen har gjort god business av instagramkontoen @fattig.student, holder hun seg til et minimalt matbudsjett. Foto: Veslemøy Vråskar
BUDSJETTBLOGGER: Til tross for at Karen Elene Thorsen har gjort god business av instagramkontoen @fattig.student, holder hun seg til et minimalt matbudsjett. Foto: Veslemøy Vråskar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Karen Elene Thorsen skulle flytte hjemmefra startet hun Instagram-kontoen @fattig.student. Her delte hun oppskrifter, ukemenyer og tips til hvordan man kan spise godt på lavbudsjett.

To år og 147.000 følgere seinere har hun lukrative sponsoravtaler med blant annet Rema 1000, og trenger slett ikke knipe inn på matbudsjettet lenger. Likevel er det sjelden matbudsjettet bikker 300 kroner i uka, forteller Thorsen.

- Jeg har innsett at jeg ikke trenger å bruke mer penger på mat. Jeg spiser kjempegodt, og har mer enn nok mat til å bli mett, sier Thorsen til Dagbladet.

- Jeg spiser fortsatt på samme matbudsjettet som da jeg var en «fattig student».

Boksuksess

Instagramsuksessen er nå utgitt mellom to permer. Tirsdag forrige lanserte Thorsen kokeboka «Fattig Student - 20 ukemenyer for under 250 kroner».

Allerede dagen før den kom i butikkhyllene var førsteopplaget på 7 000 bøker solgt ut. Nå er 10 000 nye bøker i trykken til andreopplaget, melder NRK.

Thorsen er heller ikke student lenger, røper hun. Hun har tatt et års pause fra studiene i Livsstilsendring og Folkehelse på Høyskolen Kristiania. Høsten skal brukes på promo-aktiviteter tilknyttet boka, foredrag, og bloggen, og til våren blir det backpackertur gjennom Asia og Australia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer