Stenger 22 Jamie Oliver-restauranter

Over 1000 ansatte i England mister jobben.

STENGES: Kjeden er konkurs, ifølge britiske medier. Her en restaurant i London. Foto: Pa Photos / Isabel Infantes
STENGES: Kjeden er konkurs, ifølge britiske medier. Her en restaurant i London. Foto: Pa Photos / Isabel InfantesVis mer

Tidligere tirsdag ble det kjent at kjendiskokken Jamie Olivers britiske restaurant-kjede forberedte seg på konkurs.

Nå melder The Guardian at 22 av i alt 25 restauranter i Storbritannia stenges. Alle med unntak av to restauranter tilhører Jamie's Italian.

Dermed mister rundt 1000 ansatte jobben.

Kjendiskokken sier i en uttalelse at han er knust.

- Jeg er svært lei meg for dette resultatet, og jeg vil gjerne takke alle ansatte og våre leverandører som med liv og sjel har drevet denne forretningen i over ti år, sier han, og fortsetter.

- Jeg anerkjenner hvor vanskelig dette må være for alle som er berørt.

Har slitt

Det er over to år siden det ble kjent for første gang at restaurantkjeden hadde økonomiske problemer. Den gang var det bare så vidt en konkurs ble unngått.

Ifølge Sky News er det selskapet KPMG som skal håndtere prosessen videre.

- Vet ikke hva som skjer

Ifølge den engelske avisa The Guardian rammes i utgangspunktet ikke de 25 filialene utenfor England. Dagbladet er kjent med at de ansatte likevel er blitt orientert om utviklingen.

Da vi tidligere i dag var i kontakt med Jamie's Italian på Aker Brygge sa de at de selv akkurat hadde fått nyheten, men at de ikke visste hva som ville skje videre.

De fastholdt samtidig at Jamie's Italian er åpen.

Stengte 12 restauranter

I februar i fjor ble det kjent at kjeden hadde en gjeld på 71,5 millioner pund. Som et resultat av dette stengte selskapet 12 av sine 37 restauranter i Storbritannia og 450 personer mista jobben.

Den gang sa Linn Munthe-Kaas, tidligere ansatt i Dilla Holding som driver Jamie's Italian i Norge at dette ikke ville få noen konsekvenser for Jamie Olivers restauranter utenfor Storbritannia.

Dagbladet var tidligere i dag i kontakt med Dilla Holding, som fortalte at de skulle gi mer informasjon så fort de har det klart.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 12.04.2013 SÅ STJERNER: På Skavlan ble Maria Mena overrasket med et kyss fra kjendiskokken Jamie Oliver. Video: NRK Vis mer

I mer enn 20 land

Den britiske kjendiskokkens restaurantimperium startet med restauranten Fifteen i Shoreditch i London. Restauranten hadde som mål å utdanne ungdom som hadde falt litt utenfor systemet, og har seinere fått flere filialer.

Jamie Oliver har flere andre kjeder; Jamie Oliver's Diner har servert klassisk amerikansk diner-mat; hot dog, burger, salater og milkshaker. Jamie's Barbecoa er en klassisk grillrestaurant der maten ble tilberedt over åpen flamme Jamie's Italian har servert rustikk italiensk mat.

Kjeden har flere internasjonale restauranter, et par av dem i Norge, på Aker Brygge i Oslo og på Gardermoen. Herunder hører også Jamie's Deli, lettvarianten av Jamie's Italian som serverer mat som er grei å spise på farten.

Inntil videre går driften som normalt ved Olivers norske spisesteder.