Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Struper reiselivsbransjen:

Stenger Grand Hotel

Grand Hotel er bare ett av flere Scandic-hotell som nå stenges.

LUKKER DØRENE: I morgen klokken 11 stenger Scandic en rekke hoteller. Grand Hotel i Oslo er et av dem. Foto: Per Ervland
LUKKER DØRENE: I morgen klokken 11 stenger Scandic en rekke hoteller. Grand Hotel i Oslo er et av dem. Foto: Per Ervland Vis mer

Reiselivsnæringen er blant dem som rammes hardest av corona-krisa. Forrige uke kunne Dagbladet melde at store institusjoner som Hotel Continental i Oslo og Britannia i Trondheim stenger dørene, mens blant annet The Thief og Grand Hotel fortsatt holdt åpent.

Scandic er den største hotellkjeden i Norden med mer enn 16 000 ansatte.

Flere av kjedens hoteller er stengt, og i morgen stenger betydelig flere, blant dem Grand Hotel.

- Det stemmer at vi har besluttet å stenge en del av våre hoteller, blant dem Grand Hotel by Scandic, grunnet den ekstreme situasjonen samfunnet nå befinner seg i, sier PR & Communications Manager i Scandic Hotels Norge, Lars Vestad til Dagbladet.

Slik situasjonen er nå har han ikke anledning til å kommentere omfanget.

- Det som er viktig er at Scandic vil opprettholde et grunntilbud mange steder i Norge i tiden framover. Det vil være hotelltilbud både i Oslo og mange andre byer.

Har man booking på hoteller som er stengt vil man bli kontaktet og få hjelp til å finne alternative løsninger.

- Vi gjør løpende vurderinger hele veien og tilpasser oss situasjonen. Vi er berørt av dette som alle andre i samfunnet, sier Vestad.

Alle Choice-hoteller åpne i Oslo

Stordalens boutique-hotels The Thief og nyåpnede Amerikalinjen er begge åpne. Det samme gjelder for alle Choice-hotellene i Oslo, ifølge Geir Økland, pressekontakt i Nordic Choice.

- Alle våre hoteller i Oslo er åpent, og vil være det, så lenge det er mulig.

Hoteller på dugnad

Midt i all den triste informasjonen om permitteringer og kriser, er det noen lysglimt. En rekke og restauranter i hoteller i De Historiske, en samling privateide hoteller og spisesteder i Norge, deltar nå i en nasjonal dugnad med lokale tiltak, og er i beredskap for samfunnskritiske funksjoner, skriver selskapet i en pressemelding.

BACKUP: Losby Gods på Lørenskog står klar til å ta imot dersom AHUS har behov for avlastning. Foto: De Historiske
BACKUP: Losby Gods på Lørenskog står klar til å ta imot dersom AHUS har behov for avlastning. Foto: De Historiske Vis mer

- Dette er en krise bransjen vår aldri har opplevd maken til. Selv om det ser mørkt ut er jeg svært imponert over familiebedriftene over hele Norge som er så rause og inkluderende, sier Nils Henrik Geitle, adm. direktør og daglig leder i De Historiske hotel & spisesteder.

Tiltakene er mange. Blant annet står Losby Gods på Lørenskog står i beredskap for AHUS, Norges største sykehus. Alle rom er rengjort og klare for innrykk ved behov.

På Haaheim Gaard på Tysnes har de etablert beredskapskjøkken, og stiller hotellet til disposisjon for kommunen. Restauranten tilbyr hjemlevering av middag til kommunens beboere som er i karantene.

LEGGER NED: Stena Line legger ned linja mellom Oslo og Fredrikshavn, og 20 nye er lagt inn på sykehus i Norge det siste døgnet. Dette er siste nytt om coronakrisen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Grand Hotel i Egersund har opprettet smittefrie soner for kritisk personell som eventuelt må ut på grunn av karantene i nær familie. I tillegg er hotellet backup for kommunen ved smitteutbrudd på det kommunale kjøkkenet.

Reenskaug Hotel og Oscarsborg Hotell & resort i Drøbak deler ut ferskvarer fra sine hotell til dem som trenger mat og ikke kommer seg i butikken, samt Rusomsorgen i Drøbak og omegn.

Gratis mat og støtte til husleie

Huset og Svalbard Hotel Polfareren på Svalbard har litt andre utfordringer enn hotellene på fastlandet. Flere arbeidstakere er utenfor EØS og har ikke krav på støtte ved permitteringer. Disse gis gratis frokost og middag, og hotellene vurderer støtte til husleie.

-Ingen vet hvor lenge det varer eller hvor ille det blir, men vi kan ikke annet enn å forsøke å holde humøret oppe. Norge er avhengig av at bedrifter klarer seg over hele landet. Disse familieeide selskapene er hver i seg små hjørnestener som bidrar på hver sin måte til å holde liv i Norge, sier Nils Henrik Geitle, daglig leder i De Historiske.

Hele Norges coronakart