Skjenkestopp i Oslo:

Stenger Oslo: - Frykter konkurser

Kristin Krohn Devold frykter for konkurser i Restaurant-Oslo.

SJOKKBESKJED: På Statholdergaarden vurderer de nå situasjonen nøye, forteller Bent Stiansen. De er ikke de eneste. Foto: Tore Meek / NTB
SJOKKBESKJED: På Statholdergaarden vurderer de nå situasjonen nøye, forteller Bent Stiansen. De er ikke de eneste. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag kom beskjeden restaurant- og utelivsbransjen i Oslo har fryktet. Fra mandag klokka 24 er det full skjenkestopp i hovedstaden.

- Smittesituasjonen er alvorlig i Europa, og vi ser nå en kraftig smitteøkning også i Norge. Byrådet kommer derfor til å stramme ytterligere inn i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen på en pressekonferanse klokka ett i dag.

Bransjeorganisasjonen NHO Reiseliv frykter innstrammingene vil føre til flere permitteringer, oppsigelser - og ikke minst konkurser.

- De nye restriksjonene setter reiselivet tilbake til samme situasjon vi hadde i mars. Da må vi ha de samme støttetiltakene som i vår. Kompensasjonsgraden må opp til minst 80 prosent og utbetalingstaket per bedrift må økes til 80 millioner i måneden. Vi forventer at regjeringen får dette på plass i starten av neste uke. Noe annet er fullstendig uforsvarlig skal vi bevare restaurant- og utelivsbransjen i hovedstaden, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, i en pressemelding.

Må selge «Lompa»

De siste ukene har flere restauranter og utesteder annonsert at de stenger dørene på ubestemt tid. Blå, Elsker, Cafe Christiania og Nieu Scene Soria Moria er blant dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer