Fant funn etter rotter:

Stengte populært lekeland: - En reell helsefare

Kjøkkenet til Bulder Lekeland måtte holde stengt i ett døgn etter ekkelt funn.

SLO ALARM: Bak en oppvaskbenk og et fryseskap på kjøkkenet til lekelandet fant inspektørene fra Mattilsynet ekskrementer fra rotter. Foto: Mattilsynet
SLO ALARM: Bak en oppvaskbenk og et fryseskap på kjøkkenet til lekelandet fant inspektørene fra Mattilsynet ekskrementer fra rotter. Foto: Mattilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Jeg melder fra om observasjon av små, avlange, harde biter på handikaptoalettet på Bulder Lekeland. Jeg ønsker at dere skal undersøke stedet fordi de har matservering, og jeg vil vite at maten jeg kjøper oppbevares rett. Det verst tenkelige er om rotter gnager i maten og overfører skadelige bakterier. »

Ovennevnte bekymringsmelding fra en anonym varsler gjorde at Mattilsynet i februar rykket ut til Bulder Lekeland i Arendal. På kjøkkenet fant de et hull i gulvet, og ekskrementer fra rotter bak en oppvaskbenk og et fryseskap. Mattilsynet vurderte regelbruddet svært alvorlig, og stengte kjøkkenet med umiddelbar virkning uten forhåndsvarsel.

– Rotter er reservoarer for en rekke smittsomme sykdommer, og kan utgjøre en reell helsefare for mennesker. Så lenge skadedyr kan komme inn på kjøkkenet, er det en risiko for overføring av smitte til utstyr, innredning og over til maten, står det i tilsynsrapporten.

Pusset opp kjøkkenet

Etter en ny inspeksjon av Bulder Lekeland seinere i februar var alle spor etter skadedyr fjernet. De hadde lagt nytt gulv og malt veggen. Et skadedyrfirma hadde støpt igjen hullet. Bulder Lekeland fikk derfor åpne kjøkkenet igjen. For å sjekke at Bulder Lekeland opprettholder kravene framover, varsler Nina Merete Vehus, avdelingssjef for Mattilsynet i Agder, at de følger opp alle smilefjesvirksomheter årlig, og oftere ved behov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer