Stiansen om stjerne:
- De fortjener den

Det spekuleres høyt og lavt om hvem som får de ettertraktede Michelin-stjernene. Her er de heteste kandidatene.

MATGUIDEN: Førstkommende mandag får vi vite hvem som havner i den ettertraktede Michelin-guiden. I Norge er det særlig knyttet spenning til om Maaemo mister alle stjernene. Bent Stiansen trekker fram À L'aise som en het kandidat. Og, hva med Bergen? De har aldri hatt en Michelin-stjerne. Foto: Scanpix
MATGUIDEN: Førstkommende mandag får vi vite hvem som havner i den ettertraktede Michelin-guiden. I Norge er det særlig knyttet spenning til om Maaemo mister alle stjernene. Bent Stiansen trekker fram À L'aise som en het kandidat. Og, hva med Bergen? De har aldri hatt en Michelin-stjerne. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld blir det klart hvem i Norden som kan smykke seg med restaurantverdens mest ettertraktede stjerner. Det er som vanlig knyttet stor spenning til eventuelle nykommere, hvem som beholder og hvem som mister stjernene.

- Jeg blir ikke overrasket om Christopher Davidsen på Speilsalen i Trondheim får en stjerne, sier Bent Stiansen, som selv driver Statholdergaarden i Oslo, restauranten som har hatt den høythengende Michelin-stjerna siden 1998.

- Ellers er min nabo Rest også en som er verdt å merke seg. Og vi skal heller ikke se bort fra at Sven Erik Renaa og RE-NAA får to stjerner. Det ville vært morsomt, sier Stiansen.

– À L'aise har også gode sjanser. De fortjener en stjerne i år.

Håper på Heidi

Sebastian Myhre, hvis nyåpnede restaurant Stallen kan være en Michelin-kandidat om timingen stemmer, peker også på Jimmy Øien og teamet hans på Rest.

- Det fortjener de virkelig.

Myhre tror også Ulrik Jepsen og À L'aise, den franske restauranten som i flere år har vært tippet en stjerne, kan være aktuell.

- Ellers håper jeg Heidi Bjerkan får den anerkjennelsen hun fortjener. Credo har potensial til to stjerner, sier Myhre. – Og så må vi nevne Under, de har nok også en sjanse. Men, generelt er det vanskeligere å forutsi hvordan guiden tenker. De har blitt mindre forutsigbare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer