Mattilsynet og politiet gjør ukentlige kjøttbeslag:

Stjålet mat selges i Oslo-butikker: - De legger bedervet kjøtt i marinade

Organiserte bander stjeler kjøtt i dagligvareforretninger, og selger det videre til kjøttforretninger. Mattilsynets funn viser at mye av kjøttet er bedervet og helsefarlig.

BEDERVET KJØTT: Mattilsynet og politiet slår stadig oftere ned på omsetning av stjålet kjøtt i forretninger og restauranter i Oslo-området. Mye av kjøttet er bedervet og kan være farlig å spise. Video: Didrik Sæther Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Når noen går inn i en kjøttbutikk på Grønland i Oslo tungt lastet med fulle plastposer og kommer ut igjen tomhendt, er det selvsagt noe som skurrer.

Episoden ble observert av politiet i forbindelse med et spaningsoppdrag i mars i fjor. Mannen de holdt øye med var en kjent vinningskriminell.

- Politiet ringte oss i Mattilsynet og spurte om vi ville være med på en kontroll av kjøttbutikken. De mistenkte den gamle kjenningen for å videreselge stjålet kjøtt. Fordi vi fikk så raskt beskjed, fant vi de aktuelle kjøttvarene i originalemballasjen, og kunne fastslå at det var snakk om tyvegods. Butikkeieren viste fram kvitteringer, som viste seg å være falske, forteller seniorinspektør Håvard Johansen i Mattilsynet til Dagbladet.

Stjeles på Rema 1000 og Coop

Indrefiletene som var på vei ut av plastposene og ned i kjøttbutikkens disk var stjålet i kjedebutikker, blant annet på Rema 1000 og Coop. Det viste etikettene på pakningene.

Politiet beslagla kjøttet, og anmeldte tyven og butikkeieren. Mattilsynet vedtok omsetningsforbud og ga pålegg om destruksjon av store mengder kjøtt, blant annet 100 kilo surt luktende og slimete pinnekjøtt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer