Ernæringstest av müsli, crüsli og granola:

Stor forskjell på næringsinnholdet i müsli - sju får terningkast seks

Se hvilken du bør velge.

MÜSLI OG GRANOLA: Det er stor forskjell på næringsinnholdet i disse frokostblandingene, og vi tar i bruk hele skalaen i testen. Foto: Erik Helgeneset / Bramat.no
MÜSLI OG GRANOLA: Det er stor forskjell på næringsinnholdet i disse frokostblandingene, og vi tar i bruk hele skalaen i testen. Foto: Erik Helgeneset / Bramat.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Bramat.no): Tidligere i år har Bramat.no testet frokostblandinger. Denne gangen tester vi müsli, crüsli og granola.

Se også resultatene fra fjorårets test av müsli, crüsli og granola.

Hva er egentlig granola?

I denne testen har vi valgt å sammelikne müsli, crüsli og granola fordi alle disse er basert på valset korn (som oftest havre).

Forskjellen på müsli og crüsli er at crüsli er bakt i ovn, gjerne med søtning som sukker, juice eller honning.

De tradisjonelle müslitypene er bare valset korn som ikke er bakt.

Granola er egentlig bare et annet navn for crüsli. Navnet granola ble registrert som en trademark i USA på slutten av 1900 tallet. Både müsli, crüsli og granola er ofte tilsatt både frukt, bær og/eller nøtter.

Sunt med mye fiber

Skal du spise müsli til frokost, bør du velge en som inneholder mye fiber og ikke altfor mye sukker.

En frokost med mye fiber vil ha en positiv innvirkning på blodsukkeret ditt hele resten av dagen. Du vil føle deg mettere, mer opplagt, og mindre sugen på noe søtt.

De aller fleste får i seg mindre fiber enn anbefalt. Fiber er bra for fordøyelsen, vekten, blodsukkeret og helsa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer