Storm mot dansk burgersjappe: - Naziburger

Dansk politikers arbeidsplass bombardert av dårlige anmeldelser.

NAZIBURGER: Restauranten til den danske politikeren ble bombardert av dårlige anmeldelser denne uka. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
NAZIBURGER: Restauranten til den danske politikeren ble bombardert av dårlige anmeldelser denne uka. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag formiddag kom den første bølgen av dårlige anmeldelser. På få timer hadde den nyåpnede burgerrestauranten til The Barn i København gått fra fem til én stjerne på Facebook.

- De fleste anmeldelsene kommer fra personer som aldri har satt sine bein i lokalene, eller spist så mye som en smule av det som er på menyen, sier restaurantsjef Anahita Malakians til danske BT.

Foruten å flippe burgere til sultne københavnere, er hun også politiker i det nasjonalkonservative partiet Nye Borgerlige, som befinner seg ytre høyrefløy.

«Smaker av rasist og lukter av hat», «Eid av nazister» og «Dritt-opplevelse. Tvers gjennom negativ», er blant kommentarene avisa gjengir.

Langer ut

Det hele startet da den venstreorienterte avisa Konfront publiserte en artikkel med overskriften «Naziburger: Høyreekstremist åpner burgerbar i Nordvest».

Samme dag gikk den antifascistiske ytre venstregruppa Antifa ut i sosiale medier, der de oppfordret folk til å gi restauranten dårlige anmeldelser.

Onsdag formiddag langet Malakian ut mot Konfront på Facebook:

- Jeg har nesten ikke ord for hvor lavt det er mulig å synke, og gå til angrep på en persons levebrød i stedet for deres politiske holdninger, skriver hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer