Gunhild Stordalen om det nye problemet:

- Større trussel enn alkohol, tobakk, legemidler og ubeskyttet sex til sammen

Hun elsker Sverige, hyller kronprinsen og har noen gode råd til Erna Solberg.

STERK I TROEN: Gunhild Stordalen er fortsatt sterk i troen på at menneskene skal løse de store utfordringene, selv om mange grafer går i feil retning. Foto: Linus Sundahl Djerf
STERK I TROEN: Gunhild Stordalen er fortsatt sterk i troen på at menneskene skal løse de store utfordringene, selv om mange grafer går i feil retning. Foto: Linus Sundahl Djerf Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gunhild Stordalen snakker med glød. Både i stemmen og øynene. Alle som kommer i hennes nærhet vil kjenne på Gunhilds sterke engasjement. Men, med så mye som peker i gal retning, kan man lure på hvor motivasjonen kommer fra. Vi spurte Stordalen om hva som driver henne, om matsvinn, hyllingen av Sverige, kronprinsen, og om hun hadde noen råd til Erna Solberg. Men, først:

- Hva gjør deg mest positiv om dagen?

- At big business nå skjønner at det er «adapt or die». De skjønner at framtida er sunn, bærekraftig, rettferdig og etisk. De kan ikke drive business som ikke bidrar til et bedre samfunn.

- Hvordan da?

- Digitaliseringen av samfunnet forandrer alt. Store selskaper kan ikke gjemme seg. Lederne blir mer og mer holdt ansvarlig for måten selskapet drives på. Om man blir tatt med buksene nede, så kommer dette som en øks i bakhodet når det sprer seg på sosiale medier og folk tar avstand, særlig den yngre generasjonen. Det gjelder å henge med, sier Stordalen og viser til at selskapene begynner å se verdien av å ha en moderne, bærekraftig profil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer