Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Anmeldelse av Mantra by Mr India

Styrer du unna tabbene på Mr. Indias meny, blir du fornøyd

Mr. India lykkes best med det trygge og velprøvde.

STAPPFULLT: Restauranten Mr. India har holdt koken i 25 år. At den fortsatt er godt besøkt har mest å gjøre med at de er stødige på det tradisjonelle, mener våre anmeldere. Foto: Eivind Bones.
STAPPFULLT: Restauranten Mr. India har holdt koken i 25 år. At den fortsatt er godt besøkt har mest å gjøre med at de er stødige på det tradisjonelle, mener våre anmeldere. Foto: Eivind Bones. Vis mer

(Dagbladet:) Med 25 år på baken, er Mr. India en av de virkelig seiglivede restaurantene i hovedstaden. Nå har institusjonen i Dronningens gate slengt på et «Mantra by» først i navnet, og oppdatert menyen med noe mer vekt på gatemat.

- Aner vi inspirasjon fra det trendy-indiske kjøkkenet som er så hipt blant annet i London for tida, undret Robinson.

image: Styrer du unna tabbene på Mr. Indias meny, blir du fornøyd

Fredag satt med meny, et kort drikkekart og en perm som inneholdt det den unge kelneren storøyd opplyste at var «lista over flaskevin».

- Det kan være. Men bordbestilling skjer fortsatt bare på telefon, og infoen på nett foreligger stadig på en hjemme-side med herlig 90-tallslook.

Denne midtukekvelden var det stappfullt hos Mr. India. Og etter en kjapp titt rundt i det koselige lokalet bemerket Fredag:

- Klientellet er vel ikke utpreget hipt heller.

Robinson og Fredag bestemte seg for å dele tre forretter: Battakh samosa (innbakt and med potet, erter og chili), Keerai vengaya pakoda (fritert spinat og løk i kikert-røre) og Madras meen (havabbor i en spicy marinade med mel, egg, urter og karriblader).

FANCY: Noen av rettene med fancy råvarer fungerer ikke på langt nær så godt som de tradisjonelle på Mantra by Mr. India.
FANCY: Noen av rettene med fancy råvarer fungerer ikke på langt nær så godt som de tradisjonelle på Mantra by Mr. India. Vis mer

Fisken var litt blass, var de enige om, men der Fredag holdt anda som favoritt, hellet Robinson mot den innbakte spinaten.

- Uansett, ingen ueffen start, sa Fredag.

I glassene hadde kelneren skjenket en fin og velpriset, men ikke veldig spennende, Riesling fra pol-klassikeren Dönnhoff. Da lysten på rødvin meldte seg til hoved-retten, kunne en meget vininteressert og kunnskapsrik innehaver by på gode råd fra vinlista.

- Det er ikke mange indiske som satser på vin, men vi har som mål å få utmerkelse fra Wine Spectator, fortalte han åpenhjertig.

HYGGELIG: En god vinkelner var med på å trekket opp, men veide ikke helt opp for litt rotete service ellers.
HYGGELIG: En god vinkelner var med på å trekket opp, men veide ikke helt opp for litt rotete service ellers. Vis mer

Det anerkjente vinmagasinet vurderer vinkart verden over, og en inspeksjon av Mr. Indias foreløpige utvalg indikerer at restauranten har veldig gode ting på gang.

- Og for noen priser, kunne Fredag erklære. Toppviner var tilgjengelige for bare litt over 1,5 ganger polpris.

Guidet av innehaveren falt de to ned på en ung og saftig variant fra Sør-Rhône som sto flott til curry med henholdsvis lam og dåhjort. Mr. India har nemlig både dåhjort, reinsdyr og vaktel på menyen.

- Så fancy råvarer krever riktig behandling, sa Fredag. - Men det får de ikke her. Dette kjøttet er jo helt grått!

Flere grener av det indiske kjøkken har, til overraskelse for noen, lang tradisjon for bruk av viltkjøtt.

- I sin tid ble dette perfeksjonert hos Rehmans på Grünerløkka, som serverte en fantastisk reinsdyrcurry, mimret Robinson.

Lammeretten var en stødig variant av en av det indiske kjøkkenets hjørnesteiner. Tilbehøret – curry, nan, og chutneyer – var fint og balansert krydret.

Fredags dessert ble en positiv opplevelse. Den hjemmelagde kulfien (indisk iskrem) var flott i konsistensen og smakfullt servert med krydret appelsin og mørk sjokolade.

Robinson, som nærmest ser det som en plikt å svinge innom en mangovariant på indisk restaurant, var godt fornøyd med sin kremede, masalakrydrede mango-kompott.

Servicen var velmenende og blid, med den vininteresserte innehaveren som ledestjerne. Men den hadde også små mangler. Som at vannserveringen uteble, og at Fredag aldri fikk utdelt noen serviett.

- I matveien er de nok best på det tradisjonelle her. Og de fancy råvarene bør tas opp til ny vurdering, mente Fredag.

- Men det er ikke tvil om at du fortsatt kan ha en skikkelig bra, OK priset kveld hos Mr. India.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media