Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Cotton candy-druer

Suksess for superdruer: Smaker sukkerspinn

Nå er siste last på vei til butikkene for sesongen.

SUKKERSØTT: Nordmenn har fått smaken på Cotton candy-druene, eller sukkerspinn-druer på norsk. Foto: Coop Rørvik
SUKKERSØTT: Nordmenn har fått smaken på Cotton candy-druene, eller sukkerspinn-druer på norsk. Foto: Coop Rørvik Vis mer

De har kanskje ikke like Instagram-vennlige som sukkerspinn; men Cotton candy-druene byr på den samme, sukkersøte smaken.

- Vi får utrolig mange gode tilbakemeldinger på Cotton candy-druer, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til Dagbladet.

- Vi har riktignok fått noen få tilbakemeldinger fra kunder som opplever det som litt rart at det er en sukkertøyaktig smak på druene, men det er nesten utelukkende hallelujastemning når kundene smaker på druene!

Årets sesong startet i uke 33, og de har solgt omtrent 75 000 kurver på seks uker. Til sammenlikning har de solgt 285 000 vanlige grønne druer hittil i år.

På Coop selges druene under Smak-merket. De er også i salg på Meny som Jacobs Utvalgte.

Sunt alternativ

Klinisk ernæringsfysiolog ved Oslo universitetssykehus Tine Mejlbo Sundfør er i det store og det hele positiv til de søte druene.

- Nå har ikke jeg næringsinnholdet for disse druene spesifikt, men på generelt grunnlag inneholder frukt 80-90 prosent vann, slik at sukkermengden blir begrenset, sier hun til Dagbladet.

POSITIV: Tine Mejlbo Sundfør synes de søte druene er et godt alternativ til godteri. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
POSITIV: Tine Mejlbo Sundfør synes de søte druene er et godt alternativ til godteri. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Ernæringsmessig er vi også opptatt av å skille mellom «tilsatt» og «naturlig» sukker. Ikke fordi selve sukkeret er annerledes, men om du spiser en druen, får du samtidig næringsstoffer som blant annet fiber og antioksidanter, som kroppen trenger. Spiser du sukkerspinn får du bare sukker.

Hun anbefaler å begrense matvarer som inneholder mye tilsatt sukker.

- Når det er sagt, det kan være negativt om mat får mer og mer sukkersmak, fordi man venner seg til at det må smake veldig søtt for at man skal synes det er godt. Men det er den eneste lille reservasjonen jeg eventuelt har, sier hun og legger til:

- Men som et alternativ til godteri er dette et mye bedre valg.

Godt skjult hemmelighet

At det finnes så søte druer på markedet er en godt skjult hemmelighet. Selv ikke Frida Magnussen, dessertkokk på Nedre Foss Gård i Oslo, har hørt om dem.

#COTTONCANDYGRAPES: Druene viser seg å være Instagram-vennlige de også, om enn ikke like populært som #cottoncandy.
#COTTONCANDYGRAPES: Druene viser seg å være Instagram-vennlige de også, om enn ikke like populært som #cottoncandy. Vis mer

- Dette er nytt for meg, men det høres veldig spennende ut, det må jeg sjekke nærmere, sier hun til Dagbladet.

Hun ser for seg at de søte druene kan brukes i desserter som paté de fruit (fruktgelé, red.anm.), marmelade - eller egne seg for å sylting.

Vi tar forresten tilbake påstanden om at cotton candy grapes ikke er Instagram-vennlig. I skrivende stund er mer enn 43 000 instagramposter tagget med #cottoncandygrepes. Mens generelt sukkerspinn, eller #cottoncandy er brukt mer enn to millioner ganger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media