Ny metode for oppdrettslaks:

Suksess med «ny» laks: - Spesielt

Coop selger laks fra Norges første «lukkede anlegg».

FAST FISK: Laksen er produsert i Norges første lukkede, landbaserte anlegg for slakteferdig laks. Foto: Nordic Aquafarms
FAST FISK: Laksen er produsert i Norges første lukkede, landbaserte anlegg for slakteferdig laks. Foto: Nordic Aquafarms Vis mer
Publisert

- Laksen har «svømt» rett ut av butikkene!

Det forteller Knut Lutnæs, miljøsjef i Coop, om den nye laksen som nå er å finne i fiskedisken.

- Det er selvsagt litt tidlig å konkludere allerede etter et par uker, men dette er lovende.

Laksen som Coop har begynt å selge i Fredrikstad, samt noen utvalgte butikker på Østlandet, er oppdrettslaks i likhet med det meste annet på markedet.

Det spesielle er at laksen er produsert på land, i lukkede systemer.

- Det betyr at man blant annet unngår utslipp, lakselus og rømningsproblemer, forklarer Lutnæs.

- Vil publikum oppleve laksen som annerledes?

- Sannsynligvis er det viktigste for kundene at den er superfersk. Laksen er i butikk et døgn etter at den er slaktet i Fredrikstad. Våre ferskvaresjefer opplever den også som veldig «fast i fisken» og mindre fet, forteller Lutnæs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer