Superbrødet forsvarer åttetimers kjøretur

Når brød er godt er det verdt mange timer timer i bil.

UTYPISK: Amass i København har rykte på seg for å være kokkenes sted. Brødet er så godt at kjøreturen til Kongens by føltes som en lek. Foto: Amass
UTYPISK: Amass i København har rykte på seg for å være kokkenes sted. Brødet er så godt at kjøreturen til Kongens by føltes som en lek. Foto: Amass Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg har nettopp vært på fantastiske restaurant Amass i København. Vi bestemte oss for å gjøre en vri i høstferien og kjørte ned langs svenskekysten, over brua og inn til Kongens by, for å tilbringe noen netter her før vi tok danskebåten hjem.

Det er sikkert åtte meter under taket. Det er grafitti på veggene. Lekkert interiør med runde, store og fine bord. De serverer flotte viner man aldri har hørt om (og ikke får tak i). Og ølet lager de i eget bryggeri. Servicen er mer enn strøken i de gamle industrilokalene.

Rettene strømmer ut fra kjøkkenet til akkurat passe høy musikk (altså, veldig lav). Den ene retten herligere enn den andre. Grilla mais med en mystisk glaze og saltet plomme. Makrell med kålrabi og fennikelolje. Bakte sukkerepler med karamellisert fiken.

Men, hva husker jeg best? Makrellen, tror du?

Nei. Men, men jeg glemmer ikke den heller. For alle rettene har alle elementene av det jeg elsker med mat: De er velsmakende, lekre, perfekte, imponerende, overraskende, inspirerende og spennende. Men, likevel er det én ting som trumfer det hele: Brødet. Eller mer presist: potetbrødet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer