Etter å ha fått kultstatus med mikrorestauranten Oscarsgate, og kapret Michelin-stjerne både der og med budsjett-gourmeten Fauna, er Galt stjernekokken Björn Svenssons nye lekegrind. Robinson og Fredag hadde da også visse forventninger da de benket seg i det dunkle og stilige lokalet på Frogner.
I tillegg til å kunne bety feil eller at noe er ko-ko, er en galt betegnelsen på en kastrert råne.
- Navnet er litt illevarslende, sa Robinson.
- Men menyen ser fantastisk ut, sa Fredag.
På Galt er det ingen bønn. En fast meny, som i kveld besto av seks retter, er det som tilbys. I tillegg kan man eventuelt utvide med østers og ost i hver ende.
Robinson og Fredag lot seg friste til å dele et halvt dusin østers, som hadde flott konsistens og kom med god sitron. Deretter bød kjøkkenet på noen teasere, først egg av perlehøne med nepejuice og ramsløk, så grillet fennikel med syltet hylleblomst og en estragonemulsjon som til sammen dannet en fet og dyp lakrissmak.
Første forrett var reinsdyrhjerte med sellerirot og einebær, andre rett var en «kroppkaka», med fenalår og tyttebær. Fredag var noe avmålt til reinsdyrhjertet, og etterlyste mer smak. Men da den svenske tradisjonsmaten kom på bordet, oppsto det tostemt jubel.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger