Restaurant Katla

Superkokken er tilbake med et smell: - Som å tygge romtemperert smør

Nyåpnede Katla lever opp til forventningene.

BAR ELLER BORD: Katla får mye skryt av anmelderne. De liker også ideen med å ha bord for store menyer, og en bar man kan droppe innom for en kjapp matbit. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BAR ELLER BORD: Katla får mye skryt av anmelderne. De liker også ideen med å ha bord for store menyer, og en bar man kan droppe innom for en kjapp matbit. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et lyst og luftig hjørnelokale på Tullinløkka åpnet Katla nylig dørene, og dermed var høstens mest hypede restaurantåpning unnagjort.

De store forventningene skyldes at sjefkokken fra nå nedlagte Pjoltergeist-kjelleren, islandske Atli Mar Yngvason, står over grytene. Han er backet av restaurantkonglomeratet Lava Oslo - der Even Ramsvik, tidligere kjøkkensjef på Ylajali, er sentral.

På Katla - oppkalt etter vulkanen i kokkens hjemland - er det minst dobbelt så høyt under taket som hos forløperen. Det er luftigere og åpnere. Og betjeningen har fått matchende T-skjorter med restaurantens logo på. Klientellet synes også å ha forandret seg. Da Robinson og Fredag var innom, var det flere blåskjorter å se blant gjestene enn det vanligvis var på Pjoltergeist.

- De spiller i det minste fortsatt hip hop over anlegget, sa Robinson.

- Vi får håpe dette ikke betyr «mo’ money, mo’ problems», sa Fredag.

Restauranten har to avdelinger: En drop inn-seksjon med en ambisiøs barmeny og en restaurantdel der man får en fast åtteretter. Robinson og Fredag var sultne og gikk for det siste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.