Superkokker vil boikotte norsk laks: - Det er ikke sunt

En ny kampanje i Sør-Amerika vekker oppsikt. Et team av superkokker tar nå til orde for å slutte med alt av oppdrettsfisk.

VERDENS BESTE: Ikke bare er han mesterhjernen bak Mirazur - verdens beste restaurant, Mauro Colagreco eier også en rekke andre spisesteder rundt omkring i verden. Nå har han og flere andre kokker tatt til ordet for å beskytte fjordene i sitt hjemland Argentina fra norske lakseoppdrettere.
VERDENS BESTE: Ikke bare er han mesterhjernen bak Mirazur - verdens beste restaurant, Mauro Colagreco eier også en rekke andre spisesteder rundt omkring i verden. Nå har han og flere andre kokker tatt til ordet for å beskytte fjordene i sitt hjemland Argentina fra norske lakseoppdrettere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mauro Colagreco er argentineren som står bak den franske restauranten Mirazur, som nylig ble kåret til verdens beste restaurant. Restauranten har også tre stjerner i Michelin-guiden.

Colagreco og flere av Argentinas toppkokker har siden januar frontet en kampanje mot å få norsk lakseoppdrett til landet. «Du spiser en løgn», er slagord som blir brukt om oppdrettslaksen. Som en del av kampanjen har kokkene også fjernet oppdrettslaks fra menyen.

Under emneknaggen #noalasalmonicultura - som oversatt betyr nei til lakseoppdrett - har Colagreco og kollegene delt et opprop via sosiale medier. Kampanjen er startet av en gruppe kalt Sin azul, no hay verde (se faktaboks). Nå jobber de mot å få på plass en lov som forbyr lakseoppdrett i Argentina.

- Norge «partner in crime»

Det miljøvernere og toppkokkene frykter er at det etableres norske lakseoppdrettsanlegg i Beagle-kanalen, helt sør i Argentina.

- For noen måneder siden offentliggjorde provinsen Tierra del Fuego at de var interessert i å sette i gang med lakseoppdrett i dette uberørte området. Deres «partner in crime»: Norske myndigheter. Derfor satt vi i gang denne digre kampanjen med de beste talspersonene i Argentina; kokkene, sier Martina Sasso, som leder Sin azul, no hay verde til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer