Mauro Colagreco er argentineren som står bak den franske restauranten Mirazur, som nylig ble kåret til verdens beste restaurant. Restauranten har også tre stjerner i Michelin-guiden.
Colagreco og flere av Argentinas toppkokker har siden januar frontet en kampanje mot å få norsk lakseoppdrett til landet. «Du spiser en løgn», er slagord som blir brukt om oppdrettslaksen. Som en del av kampanjen har kokkene også fjernet oppdrettslaks fra menyen.
Under emneknaggen #noalasalmonicultura - som oversatt betyr nei til lakseoppdrett - har Colagreco og kollegene delt et opprop via sosiale medier. Kampanjen er startet av en gruppe kalt Sin azul, no hay verde (se faktaboks). Nå jobber de mot å få på plass en lov som forbyr lakseoppdrett i Argentina.
- Norge «partner in crime»
Det miljøvernere og toppkokkene frykter er at det etableres norske lakseoppdrettsanlegg i Beagle-kanalen, helt sør i Argentina.
- For noen måneder siden offentliggjorde provinsen Tierra del Fuego at de var interessert i å sette i gang med lakseoppdrett i dette uberørte området. Deres «partner in crime»: Norske myndigheter. Derfor satt vi i gang denne digre kampanjen med de beste talspersonene i Argentina; kokkene, sier Martina Sasso, som leder Sin azul, no hay verde til Dagbladet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger