Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sverige: Bremser fest med gjødsel

Svenske myndigheter vil spre ett tonn hønsegjødsel i byparken i Lund i Skåne for å hindre studenter i feste kvelden før 1. mai.

DRITTPAKKE: Myndighetene i Lund i Sverige vil nå bruke hønsemøkk mot corona. I Lund frykter man at festing i parken vil føre til økt smittefare. Løsningen er å spre hønsemøkk utover gresset. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
DRITTPAKKE: Myndighetene i Lund i Sverige vil nå bruke hønsemøkk mot corona. I Lund frykter man at festing i parken vil føre til økt smittefare. Løsningen er å spre hønsemøkk utover gresset. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer

Tradisjonelt samles tusenvis av studenter i parken i forbindelse med Valborgsmesseaften.

Nå har myndighetene i Lund sperret av Stadsparken på grunn av coronautbruddet.

Men for å være på den sikre siden, sørger kommunen for å gjøre parken enda mindre attraktiv.

Ett tonn hønsegjødsel skal strøs på gresset, ifølge lokalavisa Kvällsposten.

- Vi får mulighet til å gjødsle gressplenene i parken, og samtidig kommer det til å stinke, og da er det kanskje ikke så hyggelig å sitte og drikke øl i parken, sier Gustav Lundblad som representerer Kristdemokraterna til Sydsvenskan.

Lundblad er leder av miljøkomiteen i kommunestyret.

Han mener Lund risikerer å bli et nytt episenter for coronautbruddet i Sverige i forbindelse med studentenes utbredte festing i slutten av april.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!