Sylta sommersild - perfekt turmat

Sild i eddiklake holder seg godt på varme dager. 

IKKE BARE TIL JUL: Frode Selvaags jomfrusild i lake med chili og ingefær blir populært kalt "juli-sild", men funker like bra hele sommeren. Den er spesielt egnet som turmat på en varm sommerdag. Foto: MARTIN LARSEN
IKKE BARE TIL JUL: Frode Selvaags jomfrusild i lake med chili og ingefær blir populært kalt "juli-sild", men funker like bra hele sommeren. Den er spesielt egnet som turmat på en varm sommerdag. Foto: MARTIN LARSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sild behøver ikke være forbeholdt jul og påske, skal vi tro Frode Selvaag, eller Ryfylkekokken, som han også er kjent som.

Han viste frem sin sommerlige sylta jomfrusild under Stavangers Gladmat-festival, og han anbefaler den på det varmeste som nistemat.

- Sild i eddiklake holder seg godt på tross av sommervarme. Det er et mye mer naturlig valg når man ikke vil spise mat med masse majones og rømme, sier Selvaag.

Sommerkos på holmene

Sylta sild er altså noe å tenke på neste gang du skal ha med deg niste på båtturen eller kose deg i varmen.

- Makrell har lenge hatt plassen som den ultimate sommerfisken, men et sildelag i varmen bør ikke undervurderes, sier han.

Sild i all sin enkelhet.

Et glass med sylta sild er for det første noe av det sunneste du kan spise, men det er også en smak som trigger oss når det er varmt forklarer han.

- Smaken på syltesilden er syrlig, og i denne oppskriften med chili og ingefær er den krydret og frisk i smaken. Perfekt for sommerkos på holmene! skryter Ryfylkekokken.

Oppskriften får du under.

Fenomenalt godt

Dagbladets kokk Arne Brimi sverger også til sild.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer