Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Test av rømme

Taperen inneholder tre ganger så mye fett og kalorier som vinneren

Vi har sjekket næringsinnholdet i rømme, og det er ikke ett fett hvilken rømme du velger til fredagstacoen.

TEST AV RØMME 2018: Det var store forskjeller i fett- og kaloriinnhold da vi testet 11 forskjellige rømme-produkter. (Foto: Per Ervland / Dagbladet)
TEST AV RØMME 2018: Det var store forskjeller i fett- og kaloriinnhold da vi testet 11 forskjellige rømme-produkter. (Foto: Per Ervland / Dagbladet) Vis mer

Rømme brukes for å heve smaken på maten vi spiser, og det finnes mange forskjellige produkter på markedet. Noen er relativt fete og har dermed også et høyt kaloriinnhold, mens andre er magrere og inneholder færre kalorier.

- Felles for alle rømmeprodukter er at de er en kilde til det mettede fettet som vi generelt får for mye av i norsk kosthold. Mettet fett har en negativ effekt på kolesterolet og vi er derfor anbefalt å redusere inntaket. Meieriprodukter er en av de store kildene til denne typen fett og en generell anbefaling er dermed å velge de magre alternativene – noe som da også gjelder rømme, sier ernæringsfysiolog Kari H. Bugge, som har sjekket næringsinnholdet i 11 rømme-produkter.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?