TEST AV RØMME 2018: Det var store forskjeller i fett- og kaloriinnhold da vi testet 11 forskjellige rømme-produkter. (Foto: Per Ervland / Dagbladet)
TEST AV RØMME 2018: Det var store forskjeller i fett- og kaloriinnhold da vi testet 11 forskjellige rømme-produkter. (Foto: Per Ervland / Dagbladet)Vis mer

Test av rømme

Taperen inneholder tre ganger så mye fett og kalorier som vinneren

Vi har sjekket næringsinnholdet i rømme, og det er ikke ett fett hvilken rømme du velger til fredagstacoen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Rømme brukes for å heve smaken på maten vi spiser, og det finnes mange forskjellige produkter på markedet. Noen er relativt fete og har dermed også et høyt kaloriinnhold, mens andre er magrere og inneholder færre kalorier.

- Felles for alle rømmeprodukter er at de er en kilde til det mettede fettet som vi generelt får for mye av i norsk kosthold. Mettet fett har en negativ effekt på kolesterolet og vi er derfor anbefalt å redusere inntaket. Meieriprodukter er en av de store kildene til denne typen fett og en generell anbefaling er dermed å velge de magre alternativene – noe som da også gjelder rømme, sier ernæringsfysiolog Kari H. Bugge, som har sjekket næringsinnholdet i 11 rømme-produkter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn