IKKE BARE FEST: St. Lars' Niklas Wallin, Christofer Brovoll og Jonas Bergsland har smakt seg gjennom elleve potetsalater for å finne den beste - slik at du slipper. Foto: Henning Lillegård.
IKKE BARE FEST: St. Lars' Niklas Wallin, Christofer Brovoll og Jonas Bergsland har smakt seg gjennom elleve potetsalater for å finne den beste - slik at du slipper. Foto: Henning Lillegård.Vis mer

Test av 11 potetsalater: Tre er så gode at kokkene vil kjøpe dem igjen

Det var langt mellom høydepunktene i vår smakstest, men når det først klaffet, smakte det skikkelig godt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Er det virkelig noen som liker dette her?

Christofer Brovoll, kjøkkensjef på grillrestauranten St. Lars ser oppgitt ned på skålene med potetsalat han har foran seg.

Sammen med kollegaene Niklas Wallin og Jonas Bergsland har Brovoll smakt på elleve potetsalater for Dagbladet. Det er tidvis langt mellom høydepunktene.

Majones i bøtter og spann

Potetsalaten kan forøvrig omdøpes til majonestesten. I de aller fleste skålene får majonesdressingen dominere.

Heldigvis finnes det lyspunkter.

Det er orginalen som kommer ut i topp: Delikat Potetsalat med crème fraîche er best i test, mens Delikats Klassisk potetsalat følger tett bak.

Hovedkonkurrent Denja la ned virksomheten i fjor høst, men en rekke nye merkevarer har kommet til. I tillegg har alle dagligvarekjedene lansert potetsalater blant minst én av sine nye merkevarer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn