Test av ferdige pizzabunner: - Får Grandiosa-følelse

Vi har testet ni ferdige pizzabunner, vinneren er klar. Men du må se godt etter i hylla, så du velger riktig.

GOD PÅ BUNN: Fyllet har mye å si, men uten god, sprø og luftig bunn, blir ikke pizzaen komplett. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
GOD PÅ BUNN: Fyllet har mye å si, men uten god, sprø og luftig bunn, blir ikke pizzaen komplett. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er noe med pizza. Det trenger ikke være fryktelig spennende for at det er godt, for det skal mye til for at brød med tomatsaus og god, smeltet ost, smaker noe annet enn godt.

Men når alt henger sammen, og man får fyllet og den seige osten servert på en sprø og luftig bunn, da er det helt fantastisk!

Vi har testet ni ferdige pizzabunner sammen med Bård Greni, kokk, og Pål Røstvang, produktutvikler i næringsmiddelprodusenten Alimenta.

Ifølge testpanelet skal en god pizzabunn heve godt, glutenet i bunnen skal være aktivt og elastisk og ideelt sett vil testpanelet se flere luftlommer.

Bunnen kan godt ha litt salt, men ikke for mye, for det er gjerne salt i saus eller topping. Smaksmessig er uansett det viktigste at man ikke smaker de ulike tilsetningsstoffene som ofte finnes i ferdigmat, som for eksempel hevemidler.

Skorpa skal være sprø og god, og ideelt sett også bunnen under, selv om det kan bli vanskelig i en vanlig ovn.

- Ferdige pizzabunner kan også ha andre bruksområder, slik at du for eksempel kan bruke dem som pinnebrød eller grissini, sier Røstvang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer