Smakstest sprøstekt løk 2018

Test av sprøstekt løk: Bare to smakte det de skulle, nemlig løk

At sprøstekt løk er en fet opplevelse er ingen hemmelighet, men noen av posene vi blindtestet smakte heldigvis mye mer enn bare frityr.

SPRØTT: Graden av sprøhet, løksmak og fett var avgjørende da vårt smakspanel testet dagligvarekjedenes poser med sprøstekt løk. Foto: Per Ervland
SPRØTT: Graden av sprøhet, løksmak og fett var avgjørende da vårt smakspanel testet dagligvarekjedenes poser med sprøstekt løk. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Er du av dem som liker at det knaser sprøtt når du spiser grillpølser? Som drysser en god porsjon sprøstekt løk over herligheten, etter først å ha forsynt pølsa med sennep og ketchup? Da er du ikke alene!

Sprøstekt løk går også som hånd i hanske med både roastbiff, karbonader og leverpostei. Et lite dryss over suppe og gryterett funker også bra.

Dagbladet fant fem ulike typer sprøstekt løk i dagligvarekjedenes hyller. Vi ba to kokker om å smake seg fram til om det var noen forskjell på produktene. Og det var det.

Kokkene James Maxwell-Stewart og Pedro Magalhaes luktet og smakte seg fram til to favoritter blant de fem posene.

- Noen smakte alt for lite løk, mens andre ga et litt for fett inntrykk, sier Maxwell-Stewart, som er daglig leder og eier av Cru Vin & Kjøkken på Majorstua i Oslo.

Hans kollega Magalhaes, souschef på samme sted, merket seg at noen av produktene var sprøere og hadde et mer delikat utseende enn andre.

Løk, olje, mel og salt er ingrediensene som er brukt i de fem produktene vi testet. To av dem er også piffet opp med litt pepper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer