Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Test av sunnere snacks. Hold deg unna de skjulte bombene

Mange av de nyere produktene fremstår som sunnere med ord som «rotfrukt» eller «kikert», men er de egentlig det?

ROTFRUKT IKKE BARE SUNT: I denne testen har vi valgt å vektlegge følgende næringsstoffer: Kalorier, fett, sukkerarter og salt. Høyt innhold av kalorier, samt høyt innhold av fett og salt har trukket ned.
ROTFRUKT IKKE BARE SUNT: I denne testen har vi valgt å vektlegge følgende næringsstoffer: Kalorier, fett, sukkerarter og salt. Høyt innhold av kalorier, samt høyt innhold av fett og salt har trukket ned. Vis mer

(Dagbladet): Det har kommet mange nyheter på snacksalternativer i det siste, og enkelte inneholder litt mindre fett og kalorier enn andre.

- Det er bra at det kommer sunnere og magrere varianter, men her burde man virkelig følge godt med i timen. For de magre variantene inneholder til gjengjeld ofte både mer salt og sukker for å bevare smaken. Så hvis du spiser mer av den «sunne» varianten, fordi den er så «sunn», ja da kan vinninga fort gå opp i spinninga, sier Kari Bugge i Grete Roede.

Mange av de nyere produktene fremstår også som sunnere, fordi de har ord som «rotfrukt» eller «kikert» i produktnavnet. Som det synliggjøres i denne testen, er det ikke slik at disse produktene er så veldig mye sunnere. Snarere tvert imot, ifølge Bugge.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?