ROTFRUKT IKKE BARE SUNT: I denne testen har vi valgt å vektlegge følgende næringsstoffer: Kalorier, fett, sukkerarter og salt. Høyt innhold av kalorier, samt høyt innhold av fett og salt har trukket ned.
ROTFRUKT IKKE BARE SUNT: I denne testen har vi valgt å vektlegge følgende næringsstoffer: Kalorier, fett, sukkerarter og salt. Høyt innhold av kalorier, samt høyt innhold av fett og salt har trukket ned.Vis mer

Test av sunnere snacks. Hold deg unna de skjulte bombene

Mange av de nyere produktene fremstår som sunnere med ord som «rotfrukt» eller «kikert», men er de egentlig det?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Det har kommet mange nyheter på snacksalternativer i det siste, og enkelte inneholder litt mindre fett og kalorier enn andre.

- Det er bra at det kommer sunnere og magrere varianter, men her burde man virkelig følge godt med i timen. For de magre variantene inneholder til gjengjeld ofte både mer salt og sukker for å bevare smaken. Så hvis du spiser mer av den «sunne» varianten, fordi den er så «sunn», ja da kan vinninga fort gå opp i spinninga, sier Kari Bugge i Grete Roede.

Om testen Ernæringsfysiolog og fagsjef i Grete Roede, Kari Bugge, har vurdert de ulike produktene, i tillegg til at klinisk ernæringsfysiolog Anne Marie Skjølsvik har kommentert hvordan man kan ta det sunneste valget i snackshylla. Vi gjør oppmerksom på at Grete Roede er eid av Aller Media, i likhet med Dagbladet.Den ernæringsmessige vurderingen er gjort på bakgrunn av varedeklarasjonen som står på produktene.Vær obs på at det kan være forskjell mellom næringsdeklarasjonene og faktisk innhold, da produsenten kan ha gjort endringer i produktene uten å ha oppdatert pakningen.Produsenten kan også endre på næringsinnholdet i matvarene sine, og for eksempel redusere kalori- og fettmengde. Dette er noe vi ikke kan ta hensyn til, og testen blir ikke oppdatert etter at testen er publisert.

Mange av de nyere produktene fremstår også som sunnere, fordi de har ord som «rotfrukt» eller «kikert» i produktnavnet. Som det synliggjøres i denne testen, er det ikke slik at disse produktene er så veldig mye sunnere. Snarere tvert imot, ifølge Bugge.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn