Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Test av næringsinnhold i yoghurt og skyr:

Test av yoghurt og skyr: Fire produkter får full score

Glad i mat og beveger deg lite? Se hvem du bør velge.

HVEM ER DU? Er du glad i mat, beveger deg lite, og sliter med å holde vekten, bør du velge en yoghurt som inneholder lite sukker, fett og kalorier.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Et barn eller en normalvektig voksen kan fint spise en yoghurt om dagen. Foto: ERIK HELGENESET</span>
HVEM ER DU? Er du glad i mat, beveger deg lite, og sliter med å holde vekten, bør du velge en yoghurt som inneholder lite sukker, fett og kalorier.  Et barn eller en normalvektig voksen kan fint spise en yoghurt om dagen. Foto: ERIK HELGENESET Vis mer

Hva velger du hvis du har lyst på et lite måltid og er glad i yoghurt og andre meieriprodukter?

Yoghurt eller skyr med korn kan være et bra, sunt lite måltid, enten du spiser det som mellommåltid, når du har lyst på noe godt på kvelden, eller når du skal få i deg en rask frokost og ikke er så veldig sulten.

Forskjell på skyr og yoghurt

Som det framgår av vår guide til meierihyllen, finnes det etter hvert en del typer yoghurt eller skyr med korn på toppen.

Skyr er i motsetning til hva mange tror, ikke en yoghurt, men ferskost laget av syrnet melk med én eller flere melkesyrekulturer og eventuelt tilsatt litt løpe i ystemelken.

Sammenlikner du skyr med vanlig yoghurt, inneholder skyr mer protein, og ofte også mindre fett enn en del yoghurttyper.

Protein metter godt, og derfor egner skyr seg godt som et lite måltid når du er sulten eller bare har lyst på noe godt.

Næringsrik mat

Fordelen med yoghurt, skyr og andre meieriprodukter, er at de er rike på kalsium og jod, to viktige næringsstoffer som mange får for lite av.

Meieriprodukter er også en god kilde til protein, den typen protein som er ekstra bra for deg som trener.

Vi anbefales å spise minst tre porsjoner meieriprodukter om dagen, yoghurt eller skyr kan gjerne være en av disse.

Tre næringsstoffer du kan få for lite av

Plass til en yoghurt om dagen

Hvilken type du bør velge avhenger av hva du spiser ellers, hvor aktiv du er, og om målet er å gå ned i vekt eller ikke.

Er du glad i mat, beveger deg lite, og sliter med å holde vekten, bør du velge en yoghurt som inneholder lite sukker, fett og kalorier.

Et barn eller en normalvektig voksen kan fint spise en yoghurt om dagen. Blir det for mye sukker, er det ikke fordi du spiser en yoghurt men fordi du får i deg for mye sukker fra andre mat- og drikkevarer.

Skal du kutte ned på sukkeret, kutt heller ned på saft, brus, kjeks og søtsaker. Dette er matvarer som inneholder lite andre næringsstoffer, i motsetning til yoghurten.

Hele testen finner du hos bramat.no

Les også: Årets iskremnyheter 2017

Test av brunost med sjokolade

Testresultater

Les mer på Bramat.no:
Torsk kan hjelpe deg ned i vekt
Til dugnad for geita
Trene ute i kulden?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media