Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Anmeldelse av TGI Friday's

TGI Friday's får gjennomgå: Det er ikke maten som er problemet

Friday’s på Karl Johan serverer helt ok mat. Når servitørene gidder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er liksom en klisjé. At elitistiske, jålete matanmeldere skal dyppe sine spisse, italienske sko i sølepytten der «folk flest» tar fredagsbadet sitt, og forsøple sine fintrimmede ganer med den maten folk egentlig liker.

image: TGI Friday's får gjennomgå: Det er ikke maten som er problemet

- Er det godviljebuksene jeg skimter, sa Fredag og tittet med et flir mot Robinsons bentøy, på vei mot utebordet ved den flotte beplantningen langs Spikersuppa.

- Det er korrekt, min venn. I dag er jeg så åpen og fordomsfri som aldri før.

Et par timer seinere skulle det vise seg at selve mat-opplevelsen ikke var noe å frykte i det hele tatt: En forrett av friterte mozzarella-sticks var svært god, med dipp på frisk tomatsalsa. Kyllingvinger med hvitløks- og parmesan-marinade var det delte meninger om, men selve kjøttet var mørt også her.

IKKE PROBLEMET: Maten er ikke problemet på TGI Friday's. Den er overraskende god.
IKKE PROBLEMET: Maten er ikke problemet på TGI Friday's. Den er overraskende god. Vis mer

- Jeg likte også marinaden. Den hadde snert, mente Fredag.

Fredags Jack Daniels-ribs var helt kurante.

- De mangler røyksmaken som en ekte BBQ-sjappe ville sørget for, men er møre og helt spiselige, var Fredags rapport.

Robinsons cheeseburger likeså:

- Brødet er småtørt og trolig fra en industriplastpose. Men burgeren i seg selv var OK stekt, og tilbehøret greit nok.

Dessertene var ikke all verden. Søtt, søtt med litt mer søtt på toppen, var gjennomgangsmelodien både for en brownie med karamellsaus og vaniljeis, og store, ganske smakløse oreokjeks med den samme kjøpe-vaniljeisen inni.

For mange er det drinkene, ikke maten, som står i høy-setet på Fridays, og Robinson og Fredag pløyde seg gjennom både en oversøt «Friday’s Margarita», en tam Aperol Spritz og en frisk og passe søt Strawberry Daiquiri.

Så langt alt vel, er det lett å tenke. Problemet var servicen – eller den totale, altomfattende mangelen på sådan. Det begynte allerede ved ankomst, da Robinson og Fredag fikk menyen. En snerpete og syrlig servitør kvitret:

- Vi har bare en forkortet meny i dag.

- Å?

- Det er helg, vet du. Det er så mange folk her.

FINT MILJØ: Det er mye å titte på fra bordene på TGI Friday's.
FINT MILJØ: Det er mye å titte på fra bordene på TGI Friday's. Vis mer

Mangelen på logikk var én ting. I helgene, da folk kanskje tar seg tid til å spise ute, skal altså alle biffer, flere retter med ribs, de fleste burgerne, samt fisk og kylling fjernes fra menyen. Det var heller ikke riktig at det var mange folk i restauranten. Inne var lokalet praktisk talt tomt, og også ute var det flere ledige bord. På to nabobord satt det unge par med små barn – vi hørte to ulike servitører gi totalt tre forskjellige versjoner av hvilken barnemeny som var tilgjengelig.

Den syrlige tonen fulgte hele måltidet.

- Det tar lang tid å lage maten, vet du, opplyste servitøren da Fredag trengte ekstra tid ved bestilling.

Så forsvant servitøren under bestilling av drikke – ikke en, men to ganger. En mugge vann hun lovte å bringe til bordet kom aldri, og Fredag ble sittende uten noe å drikke i nærmere en halv time. At forretter og hovedretter kom på bordet samtidig var liksom bare sånn det skulle være.

Etter purring ankom det et glass vann til hver til slutt. Men det var sammen med regningen, etter 20 minutters venting. En regning som totalt beløp seg til 1800 kroner, inkludert tips for høflighets skyld.

Omgivelsene rundt Friday’s er fine, og menneskefloraen av turistgrupper, gjøglere, tiggere og slitne barnefamilier er om ikke annet interessant. Men restaurantopplevelsen som sådan står til stryk.

- Neste gang blir det enten gatekjøkken eller ordentlig restaurant til samme prisen. Fridays er en mislykket mellomting, mente Robinson.

- Det er vel ikke elitisme å si at dette var skremmende dårlig valuta for pengene?

- Slett ikke, mente Fredag.

- Det er sunn fornuft.