MIDT I OSLO: TGI Friday's stenger dørene etter 21 år på Karl Johan. Foto: NTB Scanpix
MIDT I OSLO: TGI Friday's stenger dørene etter 21 år på Karl Johan. Foto: NTB ScanpixVis mer

Lå på Oslos paradegate

TGI Friday's sjokkstenger: - Vi har tapt millioner

Ansatte informert på allmøte i går.

Det var Aftenposten som først kom med nyheten om at TGI Friday's nå stenger for godt på Karl Johan.

I går ble alle de 77 ansatte innkalt til allmøte, der det ble klart at restauranten må kaste inn håndkleet etter 21 års drift.

- Vi har tapt millioner på denne restauranten bare så langt i år, og det er også flere år siden sist vi gikk med overskudd der. Det er ingen selvfølge at et konsept har så lang levetid som restauranten på Karl Johan, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Umoe Resturants, som driver TGI Friday's i Norge og Sverige til Dagbladet.

IKKE PROBLEMET: Maten er overraskende god, skrev våre anmeldere Robinson & Fredag i august.
IKKE PROBLEMET: Maten er overraskende god, skrev våre anmeldere Robinson & Fredag i august. Vis mer

- Utfordringene ble til slutt for store. På vegne av både ansatte og kunder er vi veldig lei oss for at vi ikke klarte å snu skuta, sier Tjønndal Pettersen.

Totalvurdering

Det er bare et drøyt år siden Mattilsynet stengte TGI Friday's Karl Johan på dagen.

Inspektørene fant så alvorlige brudd på reglene at de var bekymret for matsikkerheten.

«Det var gjennomgående dårlig renhold og orden i virksomheten. Dette gjelder alt utstyr og all innredning i virksomhetens kjøkken og lokaler i tilknytning til kjøkken. Det er mye fett, matrester, mye søl, gammelt inntørket skitt, seige og fettede overflater, m.m. ,» het det i Mattilsynets rapport.

- I hvilken grad påvirket Mattilsynets stengningen i fjor omsetningen?

- Det hadde ingen sammenheng, men det er aldri bra at man må stenge en restaurant, sier Tjønndal Pettersen til Dagbladet.

Han legger til:

- TGI Friday's har som motto å skape fredagsstemning hver dag hele uka. Vi har flere Friday's restauranter i Oslo, Stockholm, Bergen og Malmø som kan vise til en positiv utvikling, og som leverer god lønnsomhet og gjesteutvikling.

EN HÅRETE GJEST: Vegard Lindmoen (22) og en kamerat besøkte McDonald's-restauranten i Gjøvik for å spise kveldsmat, da de plutselig hørte lyder like ved. Saken kan leses her: Video: Vegard Lindmoen Vis mer Vis mer