Restaurantanmeldelse Plah

Thai-restauranten: - Fancy råvarer hjelper ikke

Men hovedproblemet er imidlertid servicen.

SERVICE-PROBLEMER: Plah kan fortsatt lage norsk-thailandske delikatesser. Servicen er det verre med, mener Dagbladets anmeldere.
SERVICE-PROBLEMER: Plah kan fortsatt lage norsk-thailandske delikatesser. Servicen er det verre med, mener Dagbladets anmeldere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg føler meg reiselysten, sa Robinson fra dypt nede i en behagelig sofa.

Plah har holdt koken i den rolige, bilfrie enden av Hegdehaugsveien i 15 år. Nå har Ommundsen & Co. åpnet både gatematrestaurant og interiørbutikk, men innerst i de mørke og moderne lokalene er det fine dining som gjelder.

- Vi reiser av gårde, istemte Robinson, etter en noe omstendelig gjennomgang av nirettersmenyene «En reise igjennom Thailand» og den vegetariske varianten «En reise igjennom jungelen».

Plah har en fin, rieslingdominert vinliste – uironisk omtalt som «bibelen vår» av kveldens kelner – og en vinpakke på deling ble supplert med en velpriset kvalitetsriesling fra Philipp Wittmann.

Som appetittvekker kom ung mango med fiskesaus på bordet, en fin kombinasjon. Deretter fulgte et knippe småretter. Fire friske østers – et tilvalg, kamskjell med kaffir-lime, en lys svinepølse, og en terning av vannmelon med crispy svor.

Spesielt kamskjellet og den originale vannmelon-komposisjonen imponerte.

- Dette er virkelig en god start, sa Robinson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.