TikTok-pastaen: Vi tester

Pastaoppskriften som tømte Finland for fetaost har tatt over TikTok. Vi har testet.

TIKTOKPASTA: Er det virkelig så enkelt å lage seg en god porsjon pasta? Vi har testet. Video: Elisabeth Dalseg / Agusta Magnusdottir Vis mer
Publisert

Det begynte som en spøk på en finsk matblogg. Så ble Finland utsolgt for fetaost. Nå har den finske pastaoppskriften tatt av også utenfor landets grenser og nå er det umulig å skrolle gjennom TikTok eller Instagram, uten å komme over en eller annen versjon av viralpastaen.

Det er ikke så rart. Den er enkel, den er kremet, den har hete og den krever minimalt med matlaging.

Men er den god? Vi måtte selvfølgelig teste.

Oppskriften er enkel. Ta noen cherrytomater, et stykke fetaost, litt olivenolje, hvitløk og hakket chili, ha i en ildfast form, og sett i ovnen. Etter et kvarters tid koker du pasta. Når pastaen er ferdig, heller du av vannet og rører sammen. Et voilà.

Det er akkurat like enkelt som videoen lover. På en halvtime har du en nydelig pasta med kremet tomatsaus, nesten uten å gjøre noe som helst matlaging.

Tilbake til 24.000-kronersspørsmålet: Smaker det godt?

Ja, det gjør det. Men det kan smake bedre. Selv er vi i overkant glad i syre, og uansett hvor fullt kjøleskapet er, synes vi det er tomt, om vi ikke har sitroner. Men dette? Det blir i overkant syrlig, selv for oss. Syrlige tomater, syrlig fetaost. Balansen er ikke helt der. Det er ikke så mye som skal til, men det må da gå an å gjøre denne enda bedre?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer