Restaurantanmeldelse: Camino

Til alle trendnisser: - Taco er godt

Amerikanskinspirerte Beach Club er historie. Meksikanerne har tatt over.

TID FOR TACO: Herlige skreitacos på Beach Clubs arvtager Camino på Aker Brygge.
TID FOR TACO: Herlige skreitacos på Beach Clubs arvtager Camino på Aker Brygge.Vis mer

- Ja, så er en epoke definitivt over.

Robinson og Fredag hadde tatt turen ned til Aker Brygge. Nå sto de utenfor Beach Club – det vil si utenfor lokalene som huset den diner-inspirerte hamburger­restauranten i en mannsalder. Det var Fredag som slo fast det åpenbare. Men var det egentlig grunn til å sørge?

Til alle trendnisser: - Taco er godt

- Tja. Jeg har hatt det mye moro på Beach Club og de hadde ok hamburgere der en gang. Men etter hvert ble vel konkurransen for sterk, også fra steder i nærområdet, sa Robinson og nevnte hamburgerspesialistene Døgnvill på Tjuvholmen og Burger Joint lenger inne på brygga.

- Vi får gå inn og sjekke i hvilken retning nivået har beveget seg.

Liten kjede

I vår flyttet meksikanske El Camino inn i lokalene på Bryggetorget. Det finnes allerede tre restauranter med likelydende navn i Oslo, som under mottoet «Mex Food Fast» åpenbart har truffet noe hos publikum.

INNE OG UTE: Camino har et stort uteområde, med skjerming og varmelamper for dårlig vær.
INNE OG UTE: Camino har et stort uteområde, med skjerming og varmelamper for dårlig vær. Vis mer

Trendnisser og andre kan si hva de vil om dim sum, roman og fermentering, for «folket» er det fremdeles ikke til å komme utenom at meksikanskinspirert mat scorer skyhøyt. I en undersøkelse foretatt av Ipsos for halv­annet år siden, svarte 54 prosent at de spiste meksikansk mat en gang i uka. Minst.

- Med fare for å virke snobbete: Jeg håper at det de serverer her er mer spennende enn de texmex-produktene du finner i hyllene på supermarkedet, sa Fredag.

ELOTE: Klassisk meksikansk gatemat; maiskolber med en variant av chilimajones, lime, og ferskost.
ELOTE: Klassisk meksikansk gatemat; maiskolber med en variant av chilimajones, lime, og ferskost. Vis mer

Menyen er oversiktlig og grei. Et knippe for- eller deleretter, diverse taco- og burritovarianter og to dessert-­alternativer.

En blid servitør delte villig sine favoritt-tips: Habanero chicken wings og taco med fritert skrei. Robinson og Fredag slo til, men skjønte at det måtte mer til for å gjøre måltidet fullverdig. Så det ble bestilt Pimientos de padron (parmesangratinerte, milde chili), en burrito-­taller­ken med kylling, og tre tacovarianter i tillegg til fisken: kylling, okse og pulled pork med ymse tilbehør.

- I menyen skrytes det av at kjøttet er grillet i robata­grill, at kyllingen kommer fra Stange, skreien fra Lofoten, tortillaene er laget på stedet – kort sagt, hvis alt er sant er det et tegn på at det satses. Det er i hvert fall langt fra halvfabrikata-produktene du fryktet, sa Robinson.

GRILLET: En av mange for- og deleretter; robatagrillede reker med salsa og spirer.
GRILLET: En av mange for- og deleretter; robatagrillede reker med salsa og spirer. Vis mer

Fredag tok en slurk av flaska med Corona – priset til avsindige 96 kroner – og trakk på skuldrene.

- Det vil vise seg.

Delikate smaksbomber

Det gjorde det. Og verken Robinson eller Fredag fant noen grunn til å tvile på sannhetsgehalten i egenomtalen. Kyllingvinger kan være så mangt, fra oversaltede, overstekte og overkrydrede til små, delikate smaksbomber. Her var de små, eller riktigere, mellomstore lekkerbiskener som ble servert med en glace på honning og chili.

Tacoene, som her heldigvis serveres i hvetetortillaer i stedet for de upraktiske og stive maishalvmånene du kjøper i butikken, var freshe og delikate, og med tilbehør som mango, avokado og lime, var balansen mellom salt, sødme og syre godt ivaretatt.

- Men den som skiller seg ut, er fiske-varianten, mente Fredag.

- Mm, sa Robinson mellom munnfullene. - Servitøren hadde rett.

Burritotallerkenen var også god, men kanskje det minst spennende Robinson og Fredag fikk servert denne kvelden. I hvert fall mindre spennende enn desserten: En iskrem på acaibær – en type søramerikanske blåbær – med kokos og sjokoladebiter. Nam-nam.

NAM: Iskrem på acaibær med kokos, jordbær og sjokoladebiter. b
NAM: Iskrem på acaibær med kokos, jordbær og sjokoladebiter. b Vis mer

- Kommer du til å savne Beach Club?

Robinson så avventende på Fredag, som tenkte seg om et øyeblikk.

- Jeg vet ikke. Strandklubben hadde nok mer sjarm og atmosfære enn etterfølgeren. Men når det gjelder maten, er jeg nok på bølgelengde med folk flest: Taco er godt, såframt ingrediensene holder bra nivå. Som her.