- Veldig stas! Helt magisk!
Det var Credo-kokken Heidi Bjerkans korte, men svært lykkelige kommentar til Dagbladet etter at hun i kveld ble tildelt både blank Michelin-stjerne og Michelins nye bærekraftpris i Aarhus.
Trondheim i fokus
Spenningen blant nordmennene i salen steg ytterligere da sjefen for Michelin-guiden, Gwendal Poullennec, allerede i sin åpningstale røpet at Trondheim for første gang var representert i guiden.
Tre nye priser i tillegg til stjernene ble delt ut i kveld. Den aller første, bærekraftprisen, Michelin Nordic Guide Sustainability Award, ble tildelt Heidi Bjerkan, kjøkkensjef på Credo, for hennes sterke fokus på lokale, bærekraftig produserte råvarer.
Mange høye skuldre kunne senke seg da nyheten kom om at alle de norske restaurantene som allerede har en stjerne får beholde dem også i 2019.
Fagn - og så Credo
Spekulasjonene om stjerne til Trondheim slo til, da en rørt Jonas Andre Nåvik fra restaurant Fagn ble kalt opp til scenen for å motta en gyllen Michelin-stjerne til spisestedet han driver midt i Trondheim, i lokalene der Credo og Heidi Bjerkan en gang holdt til.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger