En ting er at jeg går bananas når jeg har storfint besøk. Når jeg først er innom fiskebutikken, kan jeg også gå innom delikatessen, ostebutikken, og når jeg ser hvor mye mat jeg har kjøpt, tenker jeg at det er bra å mosjonere litt, så jeg sykler innom slakteren også.
Slik blir det mange retter, og mye rar, god mat av.
Far i tidsklemma
Det er de store middagene. Men jeg vil så gjerne være en god far og en god kokk til hverdags, også.
Lage maten fra bunnen, selv om tiden egentlig ikke strekker til, og barn ofte er noen utakknemlige jævler.
Det er lettere tenkt enn gjort. Tidsklemme. Råvaremangel. Latskap. Jeg kan ikke være den eneste som har opplevd at hverdagsmatens små snublesteiner ofte kan velte hele lasset?
Det er i prinsippet enkelt å lage sin egen tomatsuppe, og litt flaut og helt unødvendig å ty til pose.
Men så var det den ene ingrediensen som gjør det hele litt vanskelig: «6 dl kyllingkraft».
Mister kraft uten kraft
- Kjære, husker du hvor vi la kyllingkraften?
- Den er i sokkeskuffen, selvfølgelig.
Slik er det ikke. Ikke i noen normale hushold - og heller ikke de i fleste unormalt matinteresserte hjem.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger