Britiske griser ofres:

Tomme hyller: Brenner grisene

Noe er råttent i brexit-staten. Ja, noe lukter virkelig svidd, skriver kokk og Dagbladets matskribent Christopher Sjuve.

STATSMINISTERENS OFFER: Titusenvis av griser ofres av Boris Johnsen. Foto: Scanpix
STATSMINISTERENS OFFER: Titusenvis av griser ofres av Boris Johnsen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ofringen av grisene har ikke skjedd ennå, sier den britiske statsministeren Boris Johnson, i et forsøk på å berolige journalisten.

Intervjuet karakteriseres allerede som en skandale.

Saken handler om at Storbritannia ikke har nok folk til å slakte og partere grisene som nå hoper seg opp på den britiske landsbygda. I et post-brexit Storbritannia har man også problemer med å få nok sjåfører. Og bensin (Johnsen mente det kunne vært flere kvinnelige sjåfører om toalettfasilitetene var bedre - for «kvinner pisser ikke i buskene»).

I august var det en million ledige jobber i landet. Den billige utenlandske arbeidskraften har forlatt øyriket. Man veksler på å gi brexit og pandemien skylda - alt etter som det passer.

Det er ikke spesielt kontroversielt å hevde at matsystemet på De britiske øyer har gått på et dop som heter billig arbeidskraft. Jordbruksarbeidere, slaktere og lastebilsjåfører fra Øst-Europa har gått på luselønn. Folk venner seg til å betale lite for kjøtt, melk og ost - og vender blikket bort når noen peker på hvor lite østeuropeere får betalt for å plukke løk på jordene i Cornwall og frakte den til London på motorveiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer