Mattrygghet:

Tomme hyller etter listeriafunn

Listeriafunn i Den Stolte Hane-anlegg.

TOMME HYLLER: Den stolte hane oppdaget heldigvis listeriabakterien før produktene kom i butikk, så den alvorligste konsekvensen er tomme hyller. Foto: Dagbladet
TOMME HYLLER: Den stolte hane oppdaget heldigvis listeriabakterien før produktene kom i butikk, så den alvorligste konsekvensen er tomme hyller. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den Stolte Hane har funnet listeria i produksjonsanlegget for stekte produkter på Stokke, melder Coop på et oppslag i sine butikker.

Fredrik Strømmen, daglig leder i Den Stolte Hane, bekrefter at de har oppdaget listeriabakterien i et av sine anlegg. Det er imidlertid ikke gjort funn av bakterien på noen produkter, og produsenten har ikke tilbakekalt noen av sine produkter.

- Vi har jo et regime der vi tester produkter og produksjonsmiljø i veldig stort omfang. Denne fabrikken produserer spiseklare produkter, så vi har en nulltoleranse for dette, sier Strømmen til Dagbladet.

Listeria er en bakterie som finnes naturlig blant annet i jord og vegetasjon, og vårt kvalitetssystem er satt opp for å kontinuerlig overvåke og teste slik at anlegget ikke berøres av listeria, forklarer Strømmen.

- Men om vi finner det, er det selvsagt full stopp i produksjonen, for å sørge for at det ikke skal forplante seg til produktet.

Full nedvask

Etter funnet ble produksjonslokalene stengt ned umiddelbart, og alt utstyr er vasket ned. Produksjonen starter opp igjen i morgen, med et ekstra skift for å ta igjen noe av etterslepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer