Det gikk nok en kule varmt for noen og enhver i forrige uke da frykten for tomme butikkhyller førte til nettopp det: Folk hamstret dopapir, brød, kjøttdeig, egg og mel som om de skulle fått betalt for det.
Nå er det meste tilbake til normalen. Butikkenes budskap synes å ha nådd fram: Det er nok mat om alle handler som normalt. Med et par hederlige unntak - som gjær.
Søt gjær, tørrgjær, pizzagjær - eller helt vanlig fersk gjær - hyllene lyser tomme mot kundene.
Heldigvis er det enkelt å lage selv.
Lag din egen surdeigsstarter
- Alt du trenger er mel og vann og god tid, sier Morten Schakenda, for mange best kjent som Bakeren i Lom. Han driver bakeriet og cafeen med samme navn.
- Bland like deler mel og vann, feks 150 gram av hver, til en tjukk grøt. Dekk til med et kjøkkenhåndkle, og la det stå ute på benken.
Det er viktig at røra får puste litt, du kan også bruke en klut, eller et syltetøyglass, der du stikker noen hull i lokket.
Så lar du den stå til du kan se at det har formet seg bobler i røra. Dette kan skje over natta, men det kan også hende du må vente et par dager.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger