Bak uten gjær:

Tomt for gjær? Lag din egen

Alt du trenger er mel og vann - eller litt epleskall.

TOMT FOR GJÆR? Da må du kanskje lage hevemiddelet selv. Det er heldigvis enklere enn en skulle tro.
TOMT FOR GJÆR? Da må du kanskje lage hevemiddelet selv. Det er heldigvis enklere enn en skulle tro. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det gikk nok en kule varmt for noen og enhver i forrige uke da frykten for tomme butikkhyller førte til nettopp det: Folk hamstret dopapir, brød, kjøttdeig, egg og mel som om de skulle fått betalt for det.

Nå er det meste tilbake til normalen. Butikkenes budskap synes å ha nådd fram: Det er nok mat om alle handler som normalt. Med et par hederlige unntak - som gjær.

Søt gjær, tørrgjær, pizzagjær - eller helt vanlig fersk gjær - hyllene lyser tomme mot kundene.

Heldigvis er det enkelt å lage selv.

Lag din egen surdeigsstarter

- Alt du trenger er mel og vann og god tid, sier Morten Schakenda, for mange best kjent som Bakeren i Lom. Han driver bakeriet og cafeen med samme navn.

- Bland like deler mel og vann, feks 150 gram av hver, til en tjukk grøt. Dekk til med et kjøkkenhåndkle, og la det stå ute på benken.

Det er viktig at røra får puste litt, du kan også bruke en klut, eller et syltetøyglass, der du stikker noen hull i lokket.

Så lar du den stå til du kan se at det har formet seg bobler i røra. Dette kan skje over natta, men det kan også hende du må vente et par dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer