Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Corona-smitte

Top Chef Masters-vinneren døde av corona

Cardoz tapte kampen mot corona.

FLOYD CARDOZ: Den indiske kokken gikk bort onsdag. Her fra en filmpremière i 2014. Foto: Devin Yalkin/The New York Times/NTB Scanpix
FLOYD CARDOZ: Den indiske kokken gikk bort onsdag. Her fra en filmpremière i 2014. Foto: Devin Yalkin/The New York Times/NTB Scanpix Vis mer

Den verdenskjente kokken Floyd Cardoz gikk bort onsdag, 59 år gammel. Kokken hadde testet positivt for coronaviruset, melder CNN Travel.

- Det er med dyp sorg vi forteller om chef Floyd Cardoz' bortgang, skriver Hunger Inc. Hospitalty i en pressemelding. Cardoz var kreativ direktør i selskapet.

Cardoz testet positivt for coronaviruset (Covid-19) 18. mars, og fikk behandling på Mountainside Medical Center i New Jersey.

For ei uke siden delte han et bilde fra sykesenga med sine følgere på Instagram ledsaget av følgende melding:

Nervøs

- Jeg ber virkelig om unnskyldning. Jeg er lei meg for å skape unødvendig panikk fra mitt tidligere innlegg om feber, og har derfor, for å være på den sikre siden, lagt meg inn på sykehus i New York. Jeg var veldig nervøs for helsetilstanden min, og posten min var veldig uansvarlig, og skapte panikk flere steder. Jeg dro tilbake til New York den 8. mars via Frankfurt.

Dette skulle bli det siste innlegget det indiske kokken delte.

I dag strømmer kondolansemeldingene inn, blant annet fra den amerikanske kokken David Chang:

- Jeg kan ikke tro at du er borte … jeg kan bare ikke. Verden uten deg er bare ikke riktig.

Han postet også et bilde av de to fra Bombay Canteen, en av Cardoz' mange restauranter.

Top Chef

Cardoz er født i Mumbai, India, og gikk på Le Roches kokkeskole i Sveits før han flyttet til New York. Han var kjøkkensjef på Tabla, en moderne indisk restaurant han startet med Danny Meyer i 1998, og har også jobbet for Meyers North End Grill restaurant.

Kokken ble kjent gjennom kokke-serien Top Chef på amerikansk TV, og han vant også seinere Top Chef Masters-konkurransen for vinnerne av Top Chef.

Han har åpnet og drevet flere restauranter i New York og sitt hjemlige Mumbai. Det var her han var da han ble syk, under innspillingen av Netflix-serien Ugly Delicious med skuespiller Aziz Ansari.

COVID-19: Dette er symptomene for coronaviruset, som siden desember 2019 har spredt seg fra Kina og ut til hele verden. Utbruddet er kategorisert som en pandemi. KILDER: WHO, FHI, NHI og Helsenorge.no STILLFOTO: NTB Scanpix. VIDEO: Endre Vellene. Vis mer
Hele Norges coronakart