Happy endring:

Toppnivå i nedlagt sexbutikk: - Magisk!

Årets høydepunkt fant Robinson og Fredag i en forhenværende pornosjappe på Oslo øst.

HOT SHOP: Årets første store resaturantopplevelse fikk Robinson og Fredag i en tidligere pornosjappe på Dælenenga i Oslo.
HOT SHOP: Årets første store resaturantopplevelse fikk Robinson og Fredag i en tidligere pornosjappe på Dælenenga i Oslo.Vis mer
Toppnivå i nedlagt sexbutikk: - Magisk!

Hot Shop har beholdt navnet fra adressens tidligere etablissement, og er kjærlighetsbarnet til samboerparet Jo Bøe Klakegg og Siri Haslund. Klakegg har bakgrunn fra flere Michelin-restauranter, blant annet Fauna og Oscarsgate; Haslund fra bydelsfavoritten Smalhans på St. Hanshaugen.

Sammen har de tatt med nordisk inspirasjon til et minimalistisk innredet lokale i en del av byen som hittil har hatt lite å by på i matveien. Menyen, også den av det minimalistisk slaget, består av seks retter og koster like under 800 kroner.

- Det er jo reineste gullrekka, sa Robinson etter å ha lest gjennom den lille papirlappen på bordet da de ankom.

Med kamskjell, piggvar og reinsdyr på menyen, lå det an til å bli en reise blant de ypperste råvarene Norge har å by på.

- Magisk god

De to appetittvekkerne, rause i størrelsen, var endiveblader med blåskjelldipp og nepe i blåskjellkraft, med fermenterte sennepsfrø og løpstikkemajones. Begge deler var en vellykket start sammen med champagneglassene. Særlig den fete og salte blåskjelldippen, som til slutt ble skrapet opp med fingrene for at ingenting skulle gå til spille.

GODT MED SMØR: Den bakte selleriroten var uendelig smakfull!
GODT MED SMØR: Den bakte selleriroten var uendelig smakfull! Vis mer

- Magisk god, sa Fredag.

Neste rett ut var bakt sellerirot, mør og uendelig smakfull, i en fyldig smørsaus med fermentert selleri og tapiokakuler, toppet med løyrom. Drikkefølget var en slank og frisk Chardonnay fra Jean-Paul Brun i Beaujolais.

- En av de mest vellykkede rettene jeg har spist på veldig lenge, konstaterte Robinson.

Så fulgte lettstekte kamskjell med en irrgrønn estragon-saus og fermentert reddik.

- Sausen er i overkant intens og stjeler litt oppmerksomhet. En ørliten skuffelse, mente Fredag.

I glassene fikk de en spontanfermentert tørr Riesling fra Leiner – en av flere godbiter i en vinpakke til 695 kroner.

MODERNE: Det er bare navnet som gir en pekepinn om hva Hot Shop byr på.
MODERNE: Det er bare navnet som gir en pekepinn om hva Hot Shop byr på. Vis mer

Som seg hør og bør i en nynordisk meny, kom brød som en egen rett. Hot Shops variant var rykende ferskt surdeigsbrød av landhvete, servert med pisket smør og fritert svinefett.

Piggvaren var perfekt stekt, og kom med en nydelig og feit smørsaus med fennikel og gressløk. Revet pepperrot ga det nødvendige stinget for å balansere helheten. En hvit naturvin fra Elisabetta Foradori i Dolomittene falt i smak både hos Robinson og Fredag, som i tillegg fikk påfyll i glassene uten å ha bedt om det. Servicen var jevnt over oppmerksom og kunnskapsrik.

- Dette er toppnivå

Etter fire retter der lette råvarer sto i sentrum, kom kveldens eneste kjøttrett på bordet: rosa reinsdyr i en saus på brent smør, med en smaksbombe av en jordskokk-kompott og lett brente rosenkål. I glassene var en ung og saftig Pinot Noir fra tyske Weschler.

TOPPNIVÅ: Robinson og Fredag lot seg begeistre over teamet på Hot Shop. Kjøkkensjef og eier Jo Bøe Klakegg til høyre.
TOPPNIVÅ: Robinson og Fredag lot seg begeistre over teamet på Hot Shop. Kjøkkensjef og eier Jo Bøe Klakegg til høyre. Vis mer

- Det eneste jeg har å pirke på, er at dette er den tredje varianten av smørsaus vi får i kveld. Men nå leter jeg etter feil. Det er jo fantastisk godt, sa Fredag.

Søk i våre 5000 oppskrifter

Avslutningen var en mager melkeis med sjokoladeganache og solbærsaus som hjalp til med å dekke søt-suget. Det samme gjorde en søt Nero d’Aviola – også det en naturvin.

Med aperitiff, ost, kaffe og et vinglass som tillegg, kom regningen for to på snaut 4000 kroner. Ikke budsjett-mat, men heller ikke avskrekkende for et måltid på dette nivået.

- For det er ikke noe annet å si: Dette er toppnivå, sa Robinson.