Bærekraft

Topprestaurant dropper plastfolie: - Fikk ny idé

Danske Amass er inne i sin siste plastrull. Nå følger norske Rest etter.

IT'S A WRAP: Den danske gourmet-restauranten Amass er inne i sin siste rull plastfolie. Når denne er brukt opp, er det stopp. Her med sous-chef Andrew. Foto: Amass
IT'S A WRAP: Den danske gourmet-restauranten Amass er inne i sin siste rull plastfolie. Når denne er brukt opp, er det stopp. Her med sous-chef Andrew. Foto: Amass Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den danske gourmetrestauranten Amass har kjøpt sin siste rull med plastfolie. Avgjørelsen om å kutte plastfolie ble annonsert på restaurantens instagramkonto fredag forrige uke.

- Vi har hatt en ganske aggressiv bærekraftig profil siden vi åpnet, og ser hele tiden på hvordan vi kan bli enda bedre. Foliekuttet er en del av en løpende prosess, sier kjøkkensjef Matt Orlando til Dagbladet.

Amerikanske Orlando er også eier av Amass, tidligere kjøkkensjef på Noma, og har også jobbet for stjernerestauranten Per Se i New York.

Han har en klar bærekraftig tanke bak restauranten, som blant annet dyrker mesteparten av grønnsakene og urtene de bruker selv, og maten som serveres der er minst 90 prosent økologisk.

Det er fortsatt mye som kan tas tak i, men det må skje trinnvis, ifølge Orlando.

- Vi kan ikke gjøre alt på én gang.

I tillegg til å drive Amass har han det siste året vært travelt opptatt med å etablere og åpne Broaden & Build, et bryggeri og restaurant i ett. Nå som den er oppe og står, var tiden kommet for å fortsette arbeidet med bærekraft på restauranten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer