Espresso House

Tor Even (29): - Hold deg unna Espresso House!

Tidligere Espresso House-ansatte snakker ut.

FRYKTKULTUR: Dagbladet har snakket med en rekke ansatte og tidligere ansatte i Espresso House som forteller om uholdbart arbeidspress og det de opplever som en en usunn fryktkultur. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
FRYKTKULTUR: Dagbladet har snakket med en rekke ansatte og tidligere ansatte i Espresso House som forteller om uholdbart arbeidspress og det de opplever som en en usunn fryktkultur. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Arbeidstilsynet holder nå et hastemøte om situasjonen i Espresso House. Det melder Dagens Næringsliv.

Espresso House i Sverige er rystet etter avsløringer i Aftonbladet om uholdbare arbeidsforhold.

Den siste uka har Dagbladet mottatt over 20 henvendelser, de fleste fra ansatte i Espresso House i Norge som ønsker å være anonyme, noen fra tidligere ansatte. Dagbladet kjenner til identiteten til ca. 20 av tipsene, og har foreløpig fått verifisert arbeidsforhold eller tidligere arbeidsforhold for fem av dem.

De forteller om en fryktbasert arbeidskultur. Om kollegaer som gråter på jobb, uholdbart arbeidspress, kutt av overtidstimer, mistillit og mistro. Om ledere som ringer fastlegen for å sjekke bakgrunn for sykemeldinger - og krav om å stille på jobb, selv om man er syk, om man vil beholde jobben.

Administrerende direktør i Espresso House Norge, Torodd Gøystdal, kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene:

- For oss er fryktkultur en alvorlig påstand. Det er utrolig leit å høre og jeg synes det er trist å lese. Dagbladet har fått forelagt våre medarbeiderundersøkelser, som ikke indikerer dette. Da hadde vi fått en ansattgruppe som sluttet, turnover og sykefravær hadde gått opp. Da hadde vi sett det. Her blir det en påstand som står udokumentert fra en, to, tre eller ti personer. Så går det opp imot dokumentasjonen som jeg kan gi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer