Toro med kvinneflause: - Museumsverdig

Markedsfører kaker og desserter til kvinner som liker hygge og har hektiske hverdager.

PÅ MUSEUM: Denne typen formuleringer hører hjemme på museum, ifølge Orklas kommunikasjonssjef. Skjermdump: Asko Servering
PÅ MUSEUM: Denne typen formuleringer hører hjemme på museum, ifølge Orklas kommunikasjonssjef. Skjermdump: Asko Servering Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kan menn bake? Særlig kvinner i arbeid, med barn, har en hektisk hverdag, og kan trenge enkle løsninger, skal vi tro en skjermdump fra nettsidene til Asko Servering, som har gått runden i sosiale medier denne uka.

Sjokoladeglasuren til langpannekaker skal, ifølge beskrivelsen, passe for «Personer, primært kvinner, som liker å skape hygge med rykende fersk bakst.» Pose-panna cottaen er for «kvinner i arbeid, med hektisk hverdag». Crème brûléen har omtrent identisk tekst.

Teksten på Askos hjemmesider kommer fra Orkla Norge, ifølge Elisabeth Ekheim, kommunikasjonssjef i Orkla Norge.

- Det er ikke noen tvil om at dette er en gammel tekst som burde vært fjernet for lenge siden, sier Ekheim til Dagbladet.

- Hører hjemme på museum

- Her må det ha skjedd en feil. Vi tar en gjennomgang nå og fjerner dette. Denne typen formuleringer hører best hjemme på museum, og ikke i 2021, sier Ekheim, og legger til:

- I 2021 finner vi ivrige bakere både blant menn og kvinner. Vi er sikre på at også menn liker å skape hygge. Disse produktene fungerer også utmerket for menn.

På Orkla-eide Toros nettsider beskrives for øvrig pose-panna cotta som følger:

«TORO Panna Cotta har en fantastisk smak og konsistens. Denne italienske klassikeren inneholder ekte vanilje og du trenger bare å tilsette melk og fløte. En pakke TORO Panna Cotta er nok til 6 porsjoner.»

Dagbladet har vært i kontakt med Asko servering, men det har ikke lykkes oss å få en kommentar. Administrerende direktør Tore Bekken har fått oversendt følgende spørsmål:

- Har dere en god forklaring på hvorfor pannacotta og sjokoladeglassur er spesielt egnet for kvinner?

- Har dere eventuelt alternativer til menn som kan egne seg, særlig menn med hektiske hverdager og som søker gode, enkle løsninger?

- Hva om det finnes menn som liker å skape hygge med rykende fersk bakst – har dere da noe å anbefale?

- Dette er en kjedelig sak som ikke på noen måte reflekterer en holdning til kjønnsroller i vår bedrift og vi må bare beklage, skriver han til Dagbladet.

- Forklaringen ligger i at vi importerer denne type tekster fra våre leverandører, produsentene av varer. Fra denne leverandøren, Orkla, har det på et lite utvalg produkter ved en teknisk feil blitt importert tekster som hører hjemme midt på 60-tallet, dette tilhører et museum til, skriver Bekken.

- Leverandøren vil selvfølgelig gjennomgå og rette dette, det meste er allerede rettet opp, skriver han videre og forsikrer at bedre rutiner skal implementeres:

- Vi i NorgesGruppen og ASKO, som ansvarlige for det som ligger på våre nettsider, iverksetter bedre kontroll av det som kommer inn av tekster på varer.

- I 2021 finner vi ivrige bakere både blant menn og kvinner – og vi er sikre på at også menn liker å skape hygge. Vi kan forsikre om at Toro Sjokoladeglassur og Pannacotta også fungerer utmerket for menn!

Trenger vi dette?

At det er behov for enkle pannacottaløsninger er for øvrig for oss en gåte. Du skal lete lenge for å finne en dessert som er enklere å lage fra bunn enn panna cotta. Du varmer opp fløte, har i litt vanilje eller vaniljesukker, og rører i litt oppbløtt gelatin. Hey presto.

Jo da, det er alltid knyttet en viss spenning til om pannacottaen disser tilstrekkelig om du tar den ut av formen, og det har vært laget mye drama av dette på MasterChef, men der kjemper de mot klokka. For oss vanlig dødelige er dette en av de enkleste dessertene å lage - ikke minst fordi du kan lage den klar dagen før, og så står den i kjøleskapet til du skal servere den.

Også Tines Piano har en ferdigløsning: Panna cotta i kartong. Her kan du enten servere rett fra emballasjen, eller smelte om - og avkjøle i porsjonsformer.

Vi våger å påstå at det ikke er mye tid og oppvask du sparer om du skal smelte om Pianos panna cotta eller røre Toros pulver inn i oppvarmet melk og fløte, men om du er engstelig for gelatin (det trenger du ikke være) så må du gjerne velge disse løsningene.

For alle andre, kvinner, menn og alt imellom, med evne til å lese og følge en oppskrift: Prøv å lage den selv. Så enkelt. Så godt. Du kommer garantert til å lage det mer enn en gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer